Ο ορος macro micro - ©NikosT - ©Walking in Hellas - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ο ορος macro micro

Ο ΟΡΟΣ MACRO - MICRO

( Macro )Είναι συχνά παρεξηγημένος και πολλοί νομίζουν ότι σημαίνει τη πολύ κοντινή στο θέμα φωτογράφηση.
Όμως η μάκρο-φωτογράφηση σημαίνει την αναλογία εικόνας-αντικειμένου από 1:1 και μεγαλύτερη.
Δηλαδή η φωτογραφία να είναι ίσου ή μεγαλύτερου μεγέθους από το αντικείμενο. Το πόσες φορές μεγαλώνει το αντικείμενο για να καλύψει το καρέ λέγεται ποσοστό μεγέθυνσης και συμβολίζεται αντίστοιχα με 1x, 2x, 3x κλπ.

Close- upclose- up θεωρείται η φωτογραφία οποιουδήποτε θέματος σε πολύ κοντινή απόσταση. Διεθνή ονομασία γκρο πλαν. Αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να προέρχεται μόνο από έναν macro φακό. Άνετα με έναν τηλεφακό μπορούμε να πάρουμε μια κοντινή φωτογραφία στο θέμα μας και να μας το μεγεθύνει.

( Micro )Micro τώρα, είναι μια λέξη Ελληνικής καταγωγής που είναι πιο γνωστή για τη χρήση της στη λέξη μικροσκοπική, συνήθως χρησιμοποιείτε στο μικροσκόπιο και δηλώνει μια υπέρ μεγέθυνση μιας φωτογραφίας.
Ψάχνονταν τώρα από πού έχει πιαστεί η Nikon και γράφει στους φακούς της την λέξη mikro, διάβασα ότι έχει πάρει τον όρο από την Ελληνική λέξη μικρό.
Με λίγα λόγια η μεν Nikon έχει πάρει τον όρο από την Ελληνική λέξη, αλλά ο πραγματικός όρος του τύπου της φωτογραφίας που βγάζουν οι φακοί είναι ο πρώτος, δηλαδή macro.


 
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού