Οδηγός για αρχάριους: Φωτογραφία Γάμου - ©NikosT - ©Photo-News.gr - ©Walking in Hellas

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Οδηγός για αρχάριους: Φωτογραφία ΓάμουΈνας γάμος είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής, ενός ζευγαριού, εκτός και αν είστε ο φωτογράφος.

Μάθετε πώς να φωτογραφίζετε ένα γάμο.

Οι γάμοι είναι μια φορά, (που λέει ο λόγος) στην διάρκεια της ζωής μας, και πρέπει να συνηδιτοποιήσουμε ότι αυτήν την ημέρα θέλουν σαν ζευγάρι να την θυμούνται για πάντα.
Οι φωτογραφίες του γάμου παίζουν ένα μεγάλο μέρος αυτού του συναισθήματος, αλλά από την πλευρά του φωτογράφου, είναι η μέρα με την περισσότερη ψυχική και σωματική πίεση.
Ενώ η φωτογραφία γάμου είναι ίσως η πιο αγχωτική  πρόκληση για ένα φωτογράφο, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα επιβραβεύσει όλη την κούραση του.
Αν είστε τυχεροί, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε μια προσοδοφόρα και απολαυστική καριέρα.

Αν λοιπόν σας έχουν αναθέσει την φωτογράφιση ενός γάμου, και είναι η πρώτη σας φορά που θα κάνετε αυτό το επιχείρημα, ακλουθείτε τις παρακάτω συμβουλές και θα ανταπεξέλθετε στο έργο σας με λιγότερο άγχος.

Αρχικά θα πρέπει να είστε εσείς ο ίδιος έτοιμος, να πάρει αυτήν την ευθύνη επάνω του. Αλλιώς μην το επιχειρήσετε.
Μια πρόταση μου είναι πριν παρευρεθείτε στην τελετή που σας έχουν αναθέσει, πηγαίνετε σε μια άλλη τελετή μετά από συνεννόηση του φωτογράφου που την καλύπτει, και κάντε μια ολοκληρωμένη κάλυψη. Είναι μια καλή ιδέα να αποκτήσετε την πρώτη σας εμπειρία.

Να είστε προετοιμασμένοι

Στους γάμους όπως και στην βάπτιση, είναι απαραίτητο να είστε προετοιμασμένοι από πριν.

Επισκεφθείτε τους χώρους (εκκλησία, αίθουσα δεξιώσεων κλπ) πριν τη μεγάλη μέρα, έτσι ώστε να ξέρετε πώς να πάτε εκεί και πώς είναι ο περιβάλλοντας χώρος.
Κάντε έναν έλεγχο στην εκκλησία, ώστε να ξέρετε εκ του προτέρου, που θα σταθείτε, ποια ορατότητα θα έχετε, που θα τοποθετήσετε το ζευγάρι.
Επισκεφτείτε με το ζευγάρι την προηγούμενη μέρα την εκκλησία και συζητήστε μαζί για το τι σκέπτεστε να κάνετε εσείς, και τι θέλουν εκείνοι.
Κάντε μια λίστα με τις φωτογραφίες που θέλουν να βγουν, το μέρος που θέλουν να φωτογραφηθούν, με ποιους εκτός των αμιγώς συγγενών, θέλουν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.
Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει πολύ στο να μην τρέχετε άσκοπα εκείνη την ημέρα, και να έχετε ένα προγραμματισμό ώστε να μην πελαγώσετε σε όλη αυτήν την φασαρία.

Εξοπλισμός

Αρχικά η μηχανή σας θα πρέπει να παίρνει κάρτα μνήμης μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να μπορείτε να αποθηκέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες.
Αν δεν γίνεται αυτό να έχετε εφεδρικές  κάρτες μαζί σας.
Φακούς να πάρετε έναν για τα γενικά πλάνα, κατά προτίμηση στα 24mm, να μην είναι κάτω από τα 24mm και παραμορφώσει τον χώρο, και έναν για πορτρέτα, κατά προτίμηση πάνω από 135mm.
Το flash απαραίτητο και σίγουρα εφεδρικές μπαταρίες, για την μηχανή και το flash.
Οι επαγγελματίες φωτογράφοι του χώρου, χρησιμοποιούν φωτιστικά σώματα η flash studio, ώστε να έχουν ένα καλύτερο φωτισμό.
Εσείς μπορείτε να έχετε ένα δεύτερο flash με slave μονάδα, και να βάλετε ένα φίλο σας να το κρατά πάντα σε τριγωνική γωνία εν σχέση με την δικια σας μονάδα.

Τι να φωτογραφίσετε

Εκτός τα συνηθισμένα στιγμιότυπα που φωτογραφίζετε, θα ήταν μια καλή κίνηση να φωτογραφίσετε στο σπίτι του ζευγαριού, την προηγούμενη μέρα, το νυφικό όπως είναι στην κρεμάστρα, το κουστούμι, την ανθοδέσμη σε κοντινό πλάνο, τις βέρες στο κουτάκι τους, τα παπούτσια της νύφης.
Την ημέρα του γάμου να είστε στο σπίτι ετοιμασίας της νύφης και τραβήξτε πλάνα όταν ετοιμάζεται, όταν την μακιγιάρουν, με τις φίλες της, με τους γονής της.
Στην εκκλησία το κλασικό να βάλετε τον γαμπρό να κοιτάζει το ρολόι του, να πιάσετε σε πλάνα την αγωνία του. Είναι στιγμές που αρέσουν ώστε να τις προσθέσετε στο τελικό άλμπουμ.
Μην διστάσετε να βγάλετε φωτογραφίες από οτιδήποτε το δείτε περίεργο σαν σκηνή.

Μην διστάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες. Είναι μια στιγμή που δεν θα επαναληφτεί, οπότε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα που θα πάρουν στα χέρια τους το ζευγάρι.

Καλή σας επιτυχία.

 
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού