Πάρνηθα - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πάρνηθα

Διαδρομή Ν1

Αυτή η διαδρομή έχει δυο σημεία αφετηρίας. Διαλέγετε ανάλογα την διάθεση σας. Η μια είναι από την «πηγή Κορομηλιά» και η άλλη είναι από την «Πηγή Κυρά». Και οι δυο έχουν σαν σημείο προορισμού το «πλάτωμα κούμαρα». Την ονομασία του την έχει πάρει λόγο τις πολλές κουμαριές που έχει κατά την διαδρομή του και μπορείτε να φάτε άνετα αν είναι γινωμένα, δηλαδή κόκκινα. Ξεκινάμε λοιπόν την πρώτη διαδρομή της «πηγής Κορομηλιά». Και στις δυο διαδρομές αφήνουμε το αυτοκίνητο ή στην άσφαλτο, στον δρόμο που πάει για την πολεμική μονάδα, ή αν είναι ανοιχτές οι μπάρες στον χωματόδρομο που πηγαίνει στο καταφύγιο Ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι, πηγαίνετε μέχρι την φουρκέτα που ξεκινά το μονοπάτι της Κορομηλιάς. Η διαδρομή από εκεί είναι κατηφορική με μεγάλη υψομετρική διαφορά. Οπότε στον γυρισμό έχετε ανηφόρα. Όταν φτάσετε στην πηγή, έχετε φτάσει και στον δρόμο που πηγαίνει στο πλάτωμα. Είναι μια διαδρομή κοντά στα 4,5 χιλιόμετρα. Αυτή η διαδρομή είναι ήπια και στο πήγαινε και στην επιστροφή.
Η δεύτερη αφετηρία είναι από την «Πηγή Κυρά». Από εκεί που είπαμε ότι αφήνουμε το αυτοκίνητο πηγαίνοντας προς το καταφύγιο Φλαμπούρι, πάμε λίγα μέτρα ποιο πέρα και θα βρούμε σχετική ταμπέλα που λέει προς την «πηγή της Κυράς». Η διαδρομή προς τον κεντρικό δρόμο που θα σας οδηγήσει προς το πλάτωμα είναι ποιο μικρό και κατηφορικό.
Δείτε φωτογραφίες του προορισμού

Υπάρχουν φωτογραφίες και στο Google Earth
Διαδρομή Ν2

Άγιος Πέτρος της Μόλας - Άγιος Γεώργιος – Λοιμικό.
Η διαδρομή είναι κοντά στα 12 χιλιόμετρα πήγαινε έλα.
Μια αρκετά δύσκολη διαδρομή διότι στον ερχομό θα έχετε 4 χιλιόμετρα σχεδόν ανηφορική διαδρομή.
Σας συνιστώ να μην την κάνετε καλοκαιρινούς μήνες γιατί δεν αντέχεται η ζέστη λόγο του στρες της ανηφόρας. Κατά τα άλλα είναι μια όμορφη διαδρομή που θα την ευχαριστηθείτε τουλάχιστον στο πήγαινε γιατί είναι σχεδόν κατηφορική.
Πως πάμε. Προορισμός ο Άγιος Πέτρος. Αφήνουμε το αυτοκίνητο και ξεκινάμε προς το πλάτωμα. Παίρνουμε τον χωματόδρομο αριστερά μας. Ακλουθούμε όλη αυτήν την διαδρομή.

Υπάρχουν φωτογραφίες και στο Google Earth
Διαδρομή Ν3

Από κεντρικό δρόμο προς Ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι.
Μια ήπια διαδρομή και φτάνοντας στο καταφύγιο μπορείτε να κάτσετε και να πιείτε το ζεστό σας ρόφημα. Η θέα είναι πολύ καλή και ιδίως αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή. Ενδείκνυται για νυχτερινές φωτογραφίσεις.
Δείτε φωτογραφίες του προορισμού
 
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού