Υμηττός - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Υμηττός

Διαδρομή Ν1

Μια ήπια διαδρομή ενδείκνυται για έναν ήσυχο περίπατο. Αρχή μετά την ανηφόρα από το κοιμητήριο του Παπάγου, θα βρείτε μια φουρκέτα. Αφήνετε το αυτοκίνητο εκεί και ξεκινάτε την πεζοπορία. Μετά από σχεδόν 2 χιλιόμετρα θα βρείτε το φυλάκιο επιφυλακής για πυρκαγιές. Συνεχίζετε την πεζοπορία στον δεξιό χωματόδρομο, και ανεβαίνετε για 700μ που θα βλέπετε μια δεξαμενή. Θα έχετε από εκεί περιφερική ορατότητα. Δηλαδή βλέπετε από πλευρά Αγ. Παρασκευής και προς αεροδρόμιο

Διαδρομή Ν2

2,9klm διαδρομή χωματόδρομος με χοντρή πέτρα. Η αρχή της διαδρομής είναι ανεβαίνοντας για την κορυφή του Υμηττού στο δεξιό σας χέρι θα δείτε την αρχή του δρόμου ο οποίος είναι φραγμένος με μπάρα για να μην περνούν ούτε μηχανές.
Ξεκινάτε από εκεί και μετά από 2,9 χιλιόμετρα θα βρείτε την δεξαμενή νερού. Αν συνεχίσετε τον δρόμο θα βγείτε στον Βύρωνα. Μια διαδρομή με δέντρα και θέματα για φωτογραφίες. Δείτε φωτογραφίες από την διαδρομή.

Διαδρομή Ν3

Η διαδρομή αυτή περιλαμβάνει μονοπάτι. Είναι μεσαίας δυσκολίας διαδρομή με υψομετρικές διαφορές. Δείτε το προφίλ της διαδρομής όπως την έχω καταγράψει. Ξεκινά το μονοπάτι από τον σταθμό του ΟΤΕ ανεβαίνοντας για την κορυφή του Υμηττού. Αφήνετε το αυτοκίνητο και βλέποντας τον σταθμό στο αριστερό σας χέρι ξεκινά το μονοπάτι. Για να μην μπερδευτείτε να ακολουθείτε τις επισημάνσεις με μπογιά που έχουν κάνει σε μορφή τελείας και τόξα. Στην μέση της διαδρομής θα βρείτε στα αριστερά σας το μονοπάτι για την πρώτη κορυφή. Είναι κοντά στα 700 μέτρα υψόμετρο. Προχωρώντας θα φτάσετε στην άλλη κορυφή. Στο ενδιάμεσο θα βρείτε και μια επισήμανση που λέει προς σπήλαιο. Πηγαίνει αυτό το μονοπάτι στην σπηλιά του λιονταριού.

Διαδρομή Ν4

Μια ήπια διαδρομή κοντά στα 2,3 χιλιόμετρα. Ξεκινά από την δεξαμενή νερού λίγο πριν φτάσουμε στην κορυφή με τις κεραίες στον Υμηττό. Ακλουθώντας τον χωματόδρομο θα βγείτε σε μια διασταύρωση. Παίρνετε τον αριστερό ανηφορικό χωματόδρομο και βγαίνετε στις τέσσερεις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Όταν φτάσετε στον δρόμο στην κορυφή πηγαίνετε πρώτα δεξιά και απολαύσετε την πανοραμική θέα και αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα βλέπετε ακόμα και την Σαλαμίνα. Από την αριστερή πλευρά όταν φτάσετε στους πρόποδες θα δείτε κάτι χαλάσματα. Δεν είναι απλός χαλάσματα αλλά ήταν Γερμανικό φυλάκιο στην κατοχή. Όταν έφυγαν οι Γερμανοί είχαν αποθηκεύσει πυρομαχικά και πήγαν οι Έλληνες να τα πάρουν αλλά ήταν παγιδευμένα με εκρηχτικά και σκοτώθηκαν όλοι.

Διαδρομή Ν5

Αφήνετε το αυτοκίνητο στο μοναστήρι της Καισαριανής και παίρνετε τον χωματόδρομο από την δεξιά πλευρά του μοναστηριού. Ακολουθείστε τον δρόμο και βρίσκεστε σε μια διασταύρωση. Αριστερά παίρνοντας το μονοπάτι θα βγείτε σε ένα τολ με εικόνες στο εσωτερικό του. Είναι η Ανάληψη. Έχει και μια δεξαμενή με νερό που έχει και χρυσόψαρα μέσα. Δεξιά θα βγείτε στα αρχαία παλαιοχριστιανικής βασιλικής, πάνω στα οποία, τον 10ο αιώνα, χτίστηκε ένας μεταβατικού τύπος ναός, του οποίου σώζονται μόνον ερείπια. Πρόκειται για την πρωτοχριστιανική θέση «Κοιμητήριο των Πατέρων».  Αργότερα χτίστηκε ο καθολικός ναός του Αγίου Μάρκου, που σώζεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Δείτε φωτογραφίες από τις διαδρομές αλλά υπάρχουν και στο Google Earth
 
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού