Φωτογραφίες σε ιστοσελίδες - ©NikosT - ©Walking in Hellas - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Φωτογραφίες σε ιστοσελίδες

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. Φωτογραφίες σε ιστοσελίδες (blog)

Πολλές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες (blog), περιοδικά, τηλεοπτικοί σταθμοί προτρέπουν απλούς πολίτες να τους στέλνουν φωτογραφίες από το κινητό τους με ότι νομίζουν ότι πρέπει να τύχη δημοσίευσης.

Σαν ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα που ασχολείται με την φωτογραφία, έχουμε καθήκον να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Κάθε φωτογραφία σας ακόμα και από κινητό θεωρείται πνευματικό σας έργο και έχετε το Copyright της φωτογραφίας.

Προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογράφου σύμφωνα με το νόμο 2121/93

2. Η αποστολή της φωτογραφίας δηλώνει την σιωπηλή συμφωνία με τον παραλήπτη για δημοσίευση της χωρίς καμία άλλη χρηματική ανταμοιβή.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι αντί να σας πληρώσουν για το έργο σας, πληρώνετε και το mms για την αποστολή του, ενώ από την άλλη μεριά η διαδικτυακή σελίδα (blog) ωφελείτε από την επισκεψιμότητα για να δουν το έργο σας, η να διαβάσουν το άρθρο με φωτογραφία το έργο σας.

3. Σε ορισμένες περιπτώσεις νομικά μπορείτε να κινηθείτε κατά σελίδων για παραπλάνηση αφού δεν σας ενημερώνουν ότι αντί του ονόματος σας σαν ιδιοκτήτες του έργου, (Copyright) βλέπετε να μπαίνει το υδατογράφημα της σελίδας (blog), οπότε γίνεται παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων σας.

Εμείς σας προτείνουμε να μην στέλνετε καμία φωτογραφία σε κανέναν χωρίς προηγουμένως να μην έχετε μια στοιχειώδη συμφωνία έστω αναγραφής του ονόματος του πνευματικού ιδιοκτήτη (Copyright). 
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού