About Me - ©NikosT Photographer

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

About Me
 Σας καλωσορίζω στην προσωπική μου ιστοσελίδαWelcome to my web pageΝίκος ΤσατσάκηςNick TsatsakisMacro Photographer 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Το  επάγγελμα μου ήταν στην Πολεμική Αεροπορία  Engine Mechanic Foreman  και μετέπιπτα στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Authorized engineer,  airplanes/engines and helicopters,  Work Controller Foreman in maintenance.

Το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία το εκδήλωσα σε μικρή ηλικία. Οι επαγγελματικές συνθήκες όμως ήρθανε έτσι που δεν ακολούθησα τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά παρέμεινα ένας εραστής αυτής της τέχνης ( ερασιτέχνης ) και δούλευα σαν δεύτερη εργασία όσο μου δινόταν η ευκαιρία..

Tα πρώτα μου βήματα τα έκανα με μια Lubitel 2. Με αυτό το κουτί είχα βγάλει τις πρώτες μου φωτογραφίες σε ηλικία 14 χρόνων.

Ουσιαστικά όμως ασχολήθηκα με την φωτογραφία συστηματικά από το 1987 έως και το 1998 όπου ασχολήθηκα με την macro φωτογραφία και το εγκατέλειψα αναπάντεχα, λόγο κλοπής του εξοπλισμού μου.

Το 1989 παρακολούθησα ένα σεμινάριο στην ΕΦΕ, αλλά δεν με κάλυψε όσο θα το επιθυμούσα εγώ. Έτσι άρχισα παράλληλα με την δουλειά μου να διαβάζω γύρο από την φωτογραφία, ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γύρο από της κάθε μορφής φωτογράφιση. Σαν δάσκαλο μου μέσω των βιβλίων του είχα τον Πλάτωνα Ριβέλλη.

Ταυτόχρονα διάβαζα και έμαθα μόνος μου το Photoshop μέσω των βιβλίων. Αργότερα μια φίλη, εξουσιοδοτημένη από την Adobe, με έμαθε πιο περιληπτικά το Photoshop και από τότε έχω μάθει αρκετά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είναι το δεξί μου χέρι πλέον.

Θεωρώ ότι είμαι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος με πολυποίκιλη εμπειρία. Επεδίωξα να περάσω από όσο τον δυνατόν περισσότερους κλάδους της φωτογραφίας, ώστε να καταλάβω τι πραγματικά με προσελκύει να φωτογραφίζω, ώστε να ασχοληθώ πλέον ολοκληρωτικά.

Η αγάπη μου όμως ήταν η περιπέτεια, η φύση και η περιέργεια του άγνωστου μικρού κόσμου, μια και η macro φωτογραφία αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφτεί το γυμνό μάτι του ανθρώπου.

Σήμερα, είναι και ο κλάδος της φωτογραφίας που ακολουθώ.

Στις υπόλοιπες σελίδες θα βρείτε και άρθρα που έχω γράψει με θέματα τεχνικής αλλά και για να βοηθήσω στα πρώτα βήματα αρχάριους φωτογράφους.

Tο 2010 δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό Photo –News και παράλληλα την αντίστοιχη στο facebook, ώστε να αρχίσω να ενημερώνω με διάφορες θεματολογίες το ευρύ κοινό της φωτογραφίας, παίρνοντας σαν γνώμονα τον εαυτό μου, όταν έψαχνα δεξιά και αριστερά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, αλλά και να ενημερώνομαι σε ότι νέο κυκλοφορούσε στην αγορά.

Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω αυτήν την σελίδα, όπου ο αναγνώστης θα τα βρίσκει όλα μαζεμένα και από όλες τις διαδικτυακές σελίδες που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Μέχρι σήμερα οι κόποι ανταμείφτηκαν αφού το αγκάλιασαν χιλιάδες φίλοι στα πρώτα της βήματα, με ενημερώσεις τους σε ότι απορίες είχαν αλλά ταυτόχρονα ενέπνευσα άλλους φωτογράφους ή ομάδες να δημιουργήσουν ενημερωτικές σελίδες με ποιο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Το 2010 επίσης δημιούργησα την φωτογραφική κοινότητα Community of Photography, και με την βοήθεια 10 φίλων την στήνουμε και αρχίζουμε να την λειτουργούμε μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 όπου και σταματήσαμε την σελίδα λόγο οικονομικών δυσχερειών, ώστε να την ανανεώσουμε και να συνεχίσουμε. Δεν το βάλαμε όμως κάτω και δημιούργησα την σελίδα Photo – News Community στο facebook, μαζεύοντας όλους τους φίλους της προηγούμενης σελίδας, αλλά και καινούργιους.

Το 2011 έλαβα συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας της «Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς».

Το 2012 δημιουργώ και την σελίδα στο facebook για την Macro και close- up φωτογραφία στην Ελλάδα, μαζεύοντας φωτογράφους, Έλληνες και ξένους που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά και ερασιτέχνες στα πρώτα βήματα πειραματισμού σε αυτόν τον κλάδο. Είχε μεγάλη απήχηση μαζεύοντας σε πολύ μικρό διάστημα από το άνοιγμα της σελίδας, μεγάλο αριθμό φωτογράφων, πρωτίστως νέων ερασιτεχνών, βρίσκοντας μια σελίδα να δεχτεί τα έργα τους όποιας ποιότητας και αν ήταν αυτά, προκειμμένου να ακούσουν και να διαβάσουν σχόλια και γνώμες για να διορθώσουν την καλύτερη φωτογραφική τους ικανότητα. Αυτή η διαφορετικότητα στο να δώσω βήμα σε νέους στον κλάδο φωτογράφους σε αυτά τα 3 χρόνια μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχε σαν αποτέλεσμα, να παρακινήσω νέους φωτογράφους να στραφούν και να γνωρίσουν αυτόν τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι παρέμεναν, αγωνίστηκαν, έμαθαν και αναδείχτηκαν στο διάστημα αυτό.


Αύγουστος 2013. Ο εκδοτικός οίκος στην Αμερική “NÉVRAUMONT PUBLISHING COMPANY” Εκδίδει το βιβλίο με τίτλο “A Murmur of Bees” έκδοση του Christopher O’Toole και φιλοξενεί φωτογραφία μου. Ο Christopher O’Toole είναι εντομολόγος, συγγραφέας, και έχει εκδώσει μια σειρά και άλλων βιβλίων από το 1985

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Στο τεύχος 229 ΜΑΡΤΙΟΣ το περιοδικό ΦΩΤΟγραφος, φιλοξένησε φωτογραφία μου στην νέα ενότητα «ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ” όπου στην (06) έκτη ενότητα με θέμα “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Macro” μετά από 19 χρονιά όταν τότε πάλι στο τεύχος 37 τον Μάρτιο του 1995 φιλοξενούσε σε άρθρο του με θέμα την Macro φωτογραφία δικές μου φωτογραφίες, έτσι και σήμερα φιλοξένησε φωτογραφία μου από τον υπέροχο κόσμο της χλωρίδας και πανίδας. Τα παιδιά μου όπως λέω εγώ.

Το ίδιο έτος ξεκίνησε επίσημα μια συνεργασία με το περιοδικό "Φωτογράφος".

2014. Το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας από τον Ε.Ο.Ε.

Το 2015 τον Ιούνιο το περιοδικό Φωτογράφος στην μονοθεματική έκδοση του περιοδικού με θέμα την macro φωτογραφία, φιλοξενήθηκε τετρασέλιδο αφιέρωμα στην εργασία μου.

Ταυτόχρονα έχουν φιλοξενηθεί άρθρα μου και φωτογραφίες σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Απρίλιος 2015 στο πρώτο του ηλεκτρονικό βιβλίο ο Ανδρέας Κατσικούδης φιλοξενεί άρθρο μου και φωτογραφίες.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Photophysis» φιλοξένησε άρθρο μου και φωτογραφίες σε έκδοση που αναφερόταν στην macro φωτογραφία.

Ο εξοπλισμός μου αυτήν την στιγμή είναι ο εξής.
Nikon D3X
Nikon D300
NIKKOR MICRO AF-S 105mm f:2.8
NIKKOR AF 70-200mmf/2.8 ED N
NIKKOR AF-S 14-24mm f/2.8G ED
NIKKOR AF-S 24-70mm f/2.8G ED
NIKKOR AF-S Nikon 200-400mm f/4 ED VR II
AF-S Teleconverter TC-20E III 2X
SPEEDLIGHT SB-900
Nikon R1C1 RING FLASH, MASTER SU-800, + 4 UNITS WIRELESS REMOTE SPEEDLIGHT SB-R200, Δακτύλιο προσαρμογής SX-1


Οι άλλες ιστοσελίδες που έχω δημιουργήσει και είμαι ιδιοκτήτης είναι.

60gr.eu (ενημερωτική)

Photo-News.gr (ενημερωτική)


 
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού