photo-news.gr - ©Walking in Hellas - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
\n\n
Διαπιστώνουμε καθημερινά μια υποτέλεια από τους ξένους απέναντι\nστην εθνική μας ιστορία. Αλήθεια η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει αυτές τις στιγμές\nγια να ενημερώσει τον πλανήτη ότι « ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » όπως\nέλεγε και ο φιλόσοφος, γεωγράφος και ιστορικός Στράβων;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ ·
\n\n
Ένας χειμώνας ο οποίος τον προβλέπω να είναι τουλάχιστον\nστην βόρεια Ελλάδα τον βαρύτερο που έχουν ζήσει. Ακόμα θα δούμε φαινόμενα πρωτόγνωρα\nκαι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μια άνοιξη που θα αργήσει λίγο να έρθει αλλα όταν μπει\nθα έρθει με ζέστη για την εποχή. Καλοκαίρι θα σας έλεγα να προετοιμαστείτε για\nτα γνωστά μας 40αρια.Η Κύπρος η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εγκαθιστά συστήματα κατά των drones

Δημοσιεύθηκε από σε Walking in Hellas ·
Tags: drones

Περιορισμούς στο… πέταγμα των drones.θέλει να θέσει η κυπριακή κυβέρνηση. Έτσι θέλει να εγκαταστήσει συστήματα…anti-drone στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και η διαδικασία της υποβολής προσφορών λήγει την ερχόμενη Τετάρτη 8 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου πηγές που γνωρίζουν τα συστήματα αυτά ανέφεραν ότι είναι αμφίβολη η χρησιμότητα τους, αφού δεν υπάρχουν ούτε σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Κόστος 600.000
Ο διαγωνισμός, με αριθμό Δ.Ο 28/2018, της κυπριακής αστυνομίας προβλέπει την «προμήθεια Συστήματος Προστασίας δυο (2) κρίσιμων υποδομών από την απειλή μη επανδρωμένων Πτητικών Μέσων, καθώς και των υπηρεσιών μεταφοράς, εγκατάστασης και εκπαίδευσης στη χρήση του συστήματος». Το προϋπολογιζόμενο κόστος είναι 600.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.
Τα συστήματα πρέπει να εντοπίζουν drone σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων πέριξ των αεροδρομίων και σε ύψος έως 1.000 πόδια. Τα συστήματα θα διαθέτουν drone guns που θα μπορούν να παρεμβαίνουν με ραντάρ και ακτίνες RF ώστε αποσπούν τον έλεγχο από τον χειριστή και να τα καταρρίπτουν ή να τα προσγειώνουν σε ασφαλές σημείο.
Ένα ερώτημα ωστόσο που θέτουν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, είναι η εξέταση της πιθανότητας παρέμβασης αυτών των συστημάτων σε άλλες κρίσιμες υποδομές του αεροδρομίου.
Με απλά λόγια, αν μπορεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβολές σε αεροσκάφη, στον πύργο ελέγχου ή άλλα συστήματα. Θα έπρεπε φυσιολογικά να υπάρξει συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που είναι άγνωστο αν έχει γίνει.Περι αδήλωτης εργασίας

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: Περιαδήλωτηςεργασίας
Τι προβλέπει ο νέος νόμος που μόλις ψηφίστηκε

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, σύμφωνα με τους εισηγητές της πλειοψηφίας, είναι
καλός και συμπονετικός γιατί προβλέπει ελαφρύνσεις: Αν γίνει τρίμηνη πρόσληψη το
πρόστιμο πέφτει στα 7.000 ευρώ (για τον καθένα), αν γίνει εξάμηνη στα 5.000 ευρώ
& αν γίνει ετήσια στα 3.000 ευρώ Τα πλεονεκτήματα χάνονται αν υπάρξει απόλυση
άλλου εργαζόμενου. Αυτά.

ΤΑΚΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

Κατεβάστε τα αρχεία σε μορφή pdf


Θήκη κινητού με λειτουργία αερόσακου!

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: Θήκηκινητού
Η τεχνολογία μας εκπλήσσει με τις προόδους που σημειώνει καθημερινά, ωστόσο ο λεπτός και διακριτικός σχεδιασμός των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων τα καθιστά αρκετά εύθραυστα.
Όμως, μια ιδιαίτερου σχεδιασμού θήκη μπορεί να σώσει το κινητό σας από ρωγμές και σπασίματα. Η εν λόγω θήκη λειτουργεί σαν «αερόσακος» για το κινητό σας και παρουσιάστηκε από τον Philip Frenzel, έναν μηχανικό του Πανεπιστημίου Aalen στη Γερμανία, που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο από την German Society for Mechatronics.  .....

Δείτε φωτογραφίες και video στο άρθρο. Κάντε κλικ στην φωτογραφία.
Εντυπωσιακή μετανάστευση εκατομμυρίων πεταλουδών

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo Show ·
Tags: πεταλούδες
Οι πεταλούμες του τύπου Monarch είναι ίσως οι πιο γνωστές στη Βόρεια Αμερική. Οι πεταλούδες αυτές μεταναστεύουν κάθε χρόνο από διανύοντας μια απόσταση 3000 χιλιομέτρων περίπου, από το Μεξικό και την Καλιφόρνια μέχρι τις νότιες περιοχές του Καναδά.
Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης καθώς για την ολοκλήρωση της μετανάστευσης απαιτούνται 3 εώς 4 γενιές πεταλουδών. Οι πεταλούδες μεταναστεύουν ομαδικά, σε ομάδες εκατομμυρίων, καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις με ένα πολύχρωμο «χαλί» που σχηματίζουν με τα φτερά τους. Το θέαμα είναι μοναδικό.

\n\n
Δείτε φωτογραφίες στο άρθρο. Κάντε κλικ στην φωτογραφία.Χωμάτινες διαδρομές. Υμηττός

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: Χωμάτινεςδιαδρομές.Υμηττός
Δημιουργήσαμε μαζί με τον μικρότερο γιο μου ένα video στον Υμηττό από τον δρόμο προς την κορυφή τον χωμάτινο προς τις τέσσερεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε το video κάντε κλικ στην φωτογραφεία.
Αναζητάτε καθαρές θάλασσες για μπάνιο;

Δημοσιεύθηκε από σε *Προσωπικές σκέψεις ·
Tags: καθαρέςθάλασσες
Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε! Καιρός για δροσερά μπάνια λοιπόν! Ψάθα,
αντηλιακό, μάσκα και βατραχοπέδιλα και φύγαμε κατευθείαν για θάλασσα. Και
όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που ο αρχικός μας ενθουσιασμός εξανεμίζεται
καθώς φτάνουμε στην παραλία και βλέπουμε τη θάλασσα γεμάτη με τα γνωστά
μας φύκια, αυτές τις καφετί μαύρες κορδέλες, που είτε έχουν κατακλύσει την
αμμουδιά και δεν έχουμε χώρο να απλώσουμε την πετσέτα μας είτε έχουν
χρωματίσει σκούρο το βυθό της θάλασσας, προκαλώντας μας συνήθως ένα
αίσθημα απέχθειας και φόβου. Γύρω μας, άλλοι απογοητευμένοι λουόμενοι
φεύγοντας λένε χαρακτηριστικά «…η θάλασσα είναι βρώμικη, έχει φύκια…».

Κατεβάστε όλο το pdf να ενημερωθείτε.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ ·
Ο Ιούνιος τελειώνει και νομίζεις ότι έχει κολλήσει ο καιρός στον Οκτώβριο.
Η αλλαγή της συμπεριφοράς του καιρού θα προέρθει από έναν μεγάλο σεισμό. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που μεταβάλει τα μαγνητικά παιδία των μεσαίων στρωμάτων και αλλάζει τις διαδρομές των υδροφόρων σύννεφων.
Αναμένω ένα καλό σεισμό μιας και από Ιούλιο προβλέπω καλυτέρευση του καιρού.
26/6/18

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ ·
 
Όπως έχω δηλώσει σε φίλους μου αλλα και οι συνάδελφοι μου από παλιά γνωρίζουν το πάθος μου με την μετεωρολογία και με έχει κάνει να αποκτήσω σε ερασιτεχνικό επίπεδο ικανότητες πρόγνωσης μακροχρόνιες.
Από πέρυσι είχα πει σε φίλους ότι θα έχουμε πολύ νωρίς ζεστές όπως και είχαμε.
Τον Μάρτιο είχα προβλέψει ότι θα έχουμε ένα ήπιο καλοκαίρι χωρις ακρότητες και από Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές βροχές. Ο χειμώνας φέτος (2018 -19) θα είναι χωρις πολλά κρύα και με πολλές βροχοπτώσεις παρά χιονοπτώσεις.
24/6/18Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού