©Photo – News - ©NikosT Photographer

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας στην Πάτμο

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΔιεθνέςφεστιβάλφωτογραφίαςστηνΠάτμο
Από τις 5 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου της Πάτμου.

Οι διοργανωτές του,  φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για  μια συνάντηση  φωτογράφων  από όλο τον κόσμο,  στην Πάτμο, το νησί  του οποίου το  brand name είναι διεθνώς γνωστό και αποτελεί τουριστικό προορισμό με επισκέπτες υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου.

Δικαίωμα  συμμετοχής θα έχουν με ένα μικρό αντίτιμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, με θέματα της δικής τους επιλογής, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα πώλησης των φωτογραφιών τους χωρίς η οργάνωση να αξιώνει κάποιο ποσοστό.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν προς το κοινό και ο χώρος που έχει επιλεγεί φέτος είναι το κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΠΑΤΜΙΟΝ» το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του πολυσύχναστου λιμανιού του νησιού.

Με το όνομα « Photosphere»  ξεκινάει φέτος  το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Πάτμο, με την ιδιαιτερότητα  ότι οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε εξωτερικό χώρο,  κάτω από τον λαμπερό έναστρο ουρανό του Αιγαίου.

Για την επιλογή των φωτογραφιών έχει δημιουργηθεί καλλιτεχνική επιτροπή από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της φωτογραφίας και όχι μόνο, οι οποίοι είναι οι: Darran Rees φωτογράφος, Κοσμάς Κουμιανός φωτογράφος, Βασιλίκα Σαριλάκη ιστορικός τέχνης, δημοσιογράφος, τεχνοκριτικός, Πάνος Κέκας σκηνοθέτης και Κώστας Ματθαίου αρχιτέκτων / σκηνογράφος.5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΔιεθνέςΦεστιβάλΦωτογραφίαςΑντιπάρου
Το πέμπτο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF) θα διεξαχθεί στην Αντίπαρο 1-10 Ιουλίου 2017. Το AIPF ξεκίνησε ταπεινά το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της  Μαίρης Χατζάκη επιμελήτριας της Αίθουσας Τέχνης «αντί», του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray. Το φεστιβάλ γρήγορα συγκέντρωσε δυναμική και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αληθινό στις ρίζες του, το φεστιβάλ εξακολουθεί να λειτουργεί σε μικρή κλίμακα. Για την ακρίβεια, το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο σοβαρό Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο». Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, για την πραγματοποίησή του έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές  και μέρος των εσόδων  έχουν δοθεί  στο τοπικό σχολείο ώστε να καλυφτούν ανάγκες του.

Η επιτυχία του AIPF οφείλεται στην τοποθεσία που πραγματοποιείται, στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου και στην αφοσίωση των μελών του. Δεν θα είναι ποτέ ένα τεράστιο φεστιβάλ, καθώς «η αγκαλιά του Κάστρου» είναι ο χώρος που το φιλοξενεί.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί» έναν από τους ....Ελληνίδα μοντέλο – φωτογράφος που αναστατώνει το Instagram

Δημοσιεύθηκε από σε *Personal photographers ·
Tags: ΕλισάβετΚασαμπαλίδου
Υπάρχουν οι σέλφι. Και υπάρχει και αυτό που κάνει στο δικό της Instagram η Ελισάβετ Κασαμπαλίδου. Βλέπεις τις φωτογραφίες της και αναρωτιέσαι «που βρίσκει τους φωτογράφους που της κάνουν αυτές τις υπερπαραγωγές», και μετά προσέχεις το #selfshot στην περιγραφή.

«Για μένα η εικόνα είναι μαγεία. Σκέφτομαι κάτι, το βάζω σαν εικόνα στο μυαλό μου και το εκτελώ. Μου αρέσει αποκλειστικά η φωτογραφία πορτρέτου, γυμνού και σκηνοθετημένου. Δεν βγάζω λίμνες και πάπιες :)» λέει η ίδια για το χόμπι της. «Είναι μια μορφή έκφρασης για μένα. Θα μπορούσα να το κάνω και για άλλους, να τους έχω ως μοντέλα, αλλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο και προς το παρόν δεν τον έχω. Όταν τυχαίνει και έχω χρόνο και έμπνευση, βγάζω φωτογραφίες».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και χρησιμοποιεί μηχανή (Canon EOS 600D) και τρίποδο στο 95% των περιπτώσεων – σπάνια καταφεύγει στο κινητό. «Κάθε φωτογραφία είναι πολλές λήψεις. Έχω χτυπήσει και χίλιες λήψεις για μία φωτογραφία προκειμένου να έχω το αποτέλεσμα που θέλω».Φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα 60.000$ και με φιλμ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: FujiGx617
Φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα 60.000$ και με φιλμ – Θα καταλάβετε τη διαφορά;

Ο φωτογράφος τοπίου κάνει ένα πείραμα για να αποδείξει πως η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχει διαφορές στην φωτογράφιση συγκριτικά με τις κλασικές μεθόδους. Ο ίδιος το 2011 αγόρασε μια μεταχειρισμένη κάμερα Fuji Gx617 από το eBay, μια φωτογραφική μηχανή που κατασκευάστηκε το 1993, η οποία λειτουργούσε με το κλασικό φιλμ. Με αυτήν εκπαιδεύτηκε και έγινε ένας εξαιρετικός φωτογράφος τοπίων, αγαπώντας ιδιαίτερα αυτή την πρώτη του φωτογραφική μηχανή. Το 2016 αγόρασε μια ολοκαίνουρια ψηφιακή κάμερα αξίας 60.000 δολαρίων με το σκεπτικό ότι θα φωτογράφιζε καλύτερα από την παλιά του μηχανή. Ο ίδιος μάλιστα έκανε ένα πείραμα τραβώντας φωτογραφίες και με τις δύο για να δείξει τη διαφορά. Οι μισές καταγράφηκαν σε μία από τις πιο ακριβές φωτογραφικές μηχανές του κόσμου και οι άλλες μισές σε κάμερα από δεύτερο χέρι του 1993. Μπορείτε να εντοπίσετε τη διαφορά;«Dystopia» στη ΦΕΜ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: DystopiaΦΕΜ
Έκθεση Τούρκων φωτογράφων από τη Σμύρνη, την προσεχή Τετάρτη

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Dystopia» των Τούρκων φωτογράφων από τη Σμύρνη Erol Ozdayi και Ilke Coskuner, την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19:30, στον εκθεσιακό της χώρο, επί της 3ης παρόδου Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 19:30 έως τις 21:30.

Πρόκειται για μια παραγωγή συλλογικής δουλειάς, που ...


Τρεις νέες διακρίσεις για τον Πατρινό φωτογράφο Ευστάθιο Ζεΐνη

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΕυστάθιοςΖεΐνης

Εντυπωσιάζει ο Πατρινός φωτογράφος Ευστάθιος Ζεΐνης καθώς κέρδισε τρεις διακρίσεις, σε νέο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, προβάλλοντας έτσι την αχαϊκή πρωτεύουσα με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, απέσπασε 3 βραβεία στον διαγωνισμό 2nd Pacific-Atlantic International Photographic Circuit 2017 που έγινε στην Αμερική, με την φωτογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με τίτλο "Bridge and low clouds". Επίσης άλλες δύο φωτογραφίες του έγιναν accepted στον ίδιο διαγωνισμό.Δείτε τη γέφυρα στην... ομίχλη:


Ημερίδα για τη Φωτογραφία στα Ιωάννινα

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΣπύροςΔιαμαντόπουλοςΝικήταςΚώτσιαρης
Με διοργανωτή το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων
Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα για τη Φωτογραφία, που διοργάνωσε το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων και Περιχώρων σε συνεργασία με το διεθνές Φεστιβάλ Photometria, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Η συζήτηση αυτή διοργανώθηκε με βασικό στόχο, τον διάλογο μεταξύ φωτογράφων και φίλων της φωτογραφίας, καθώς και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την εν λόγω Τέχνη. Επίσης, το Δ.Σ και συνολικά τα μέλη του σωματείου, επιδίωξαν με αυτήν την εκδήλωση, να δείξουν και εμπράκτως τη στήριξή τους στο φεστιβάλ, που πλέον αποτελεί θεσμό και γιορτή της Φωτογραφίας, για την πόλη των Ιωαννίνων.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων πραγματοποιεί ανάλογη δράση, με την παράλληλη στήριξη του Photometria. Πρώτος ομιλητής της ημερίδας, ήταν ο κ. Λεωνίδας Μπακόλας, φωτογράφος, μέλος του ΣΦΙ, ο οποίος έκανε αναφορά στη διαχρονική δύναμη της εικόνας, να αλλάζει τον κόσμο και να επηρεάζει συνειδήσεις. Δεύτερος ομιλητής, ήταν ο κ. Πολυδεύκης Ασωνίτης, Δρ. Σημειολογίας της Εικόνας που μίλησε με θέμα «Από τον Ορατό στον Φωτογραφημένο κόσμο» . Τρίτος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους ο κ. Παναγιώτης Τσιγκούλης, φωτογράφος, Πρόεδρος Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων και Περιχώρων που αναφέρθηκε στον τρόπο, τη μέθοδο και τις ιδέες που διαπένουν όσους φωτογραφίζουν είτε ως ερασιτέχνες, καλλιτέχνες και επαγγελματίες.
Στη συνέχεια ο  κ. Γιώργος Παπαθανασίου φωτορεπόρτερ και Πρόεδρος του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης των φωτογράφων «ΦΟΙΒΟΣ», σταχυολόγησε τη Νομοθεσία που διέπει τα Πνευματικά Δικαιώματα και αναφέρθηκε στο γενικότερο νομικό καθεστώς που ισχύει στη Φωτογραφία. Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών ο κ.Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος επ. Καθηγητής στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος ανέλυσε το ερώτημα «Από το γιατί φωτογραφίζουμε, στο γιατί φωτογραφίζω» και παράλληλα παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Μεταφωτογραφίες». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΠΟΦ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων) κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κώτσιαρης. Ακολούθησε ανοιχτή ενδιαφέρουσα συζήτηση εντός της αίθουσας και συνεχίστηκε με τη συνοδεία τσίπουρου και κρασιού στον προθάλαμο του Πολυχώρου Δημ. Χατζής, όπου εκεί εκτίθεντο κάποιες από τις εικόνες της προηγούμενης έκθεσης του Σωματείου, με τίτλο «Εικόνες, Σταθμοί Ζωής».

Φωτογραφίζοντας το βλέμμα των περαστικών

Δημοσιεύθηκε από σε *Personal photographers ·
Tags: ΒίβιανΜέγιερVivianDorotheaMaier
Δούλεψε σαράντα χρόνια ως νταντά αλλά παράλληλα της άρεσε να φωτογραφίζει κρυφά την κίνηση και τους διαβάτες, στους μεγάλους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σικάγο. Ο ερασιτεχνικός φακός της αποτυπώνει την Αμερική του 20ου αιώνα με τρόπο ανεπιτήδευτο

Η Βίβιαν Μέγιερ (Vivian Dorothea Maier, 1 Φεβρουαρίου 1926 – 21 Απριλίου 2009) ήταν μια εκκεντρική φωτογράφος. Περισσότερο ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία απαθανατίζοντας σκηνές του δρόμου, φυσιογνωμίες μικρών και μεγάλων που την εντυπωσίαζαν.Τα επετειακά μοντέλα και προϊόντα της Nikon

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Nikon
Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία μιας σειράς αναμνηστικών μοντέλων και προϊόντων για τον εορτασμό των 100ών γενεθλίων της στις 25 Ιουλίου 2017. Από σήμερα, 15 Ιουνίου και έως τις 31 Αυγούστου 2017, θα δεχόμαστε παραγγελίες για αυτά τα αναμνηστικά μοντέλα και προϊόντα.Opening of the Athens Photo Festival

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: AthensPhotoFestival
Join Us for the Opening of the Athens Photo Festival
Wednesday 14 June, 20:30 | Benaki Museum (Pireos St. Annexe)Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού