My Blog - ©Walking in Hellas

©NikosT - "©Walking in Hellas" - "©Photo - News" - "©60gr"
MENU
MENU
Μετάβαση στο περιεχόμενο

15 σημεία που κάθε χρήστης μπαταρίας Lipo πρέπει να γνωρίζει

©Walking in Hellas
Δημοσιεύθηκε σε #News · 4 Δεκέμβριος 2020
1. Ποτεμηνφορτιζετε – ξεφορτιζετε – χρησιμοποιειτεμια φουσκωμένηή χτυπημενημπαταρια. Πεταξτε την αφου πρωτα εφαρμοσεται τις σωστες ενεργειες για να την καθαστισεται ασφαλη για τα σκουπιδια.
2. Ποτε μην αγοραζεται μεταχειρισμενες μπαταριες Lipoγιατι απλα δεν ξερεται ο προηγουμενος αν τη συντηρουσε σωστα
3. ΠανταχρησιμοποιειταιLiPoφορτιστη/αποφορτιστη με εξισοροπηση των κελιων. Ειναι σημαντικο ολα τα κελια να διατηρουν την ιδια ταση (Βολτ). Ανητασητωνκελιων τηςμπαταριαςδιαφερει (5mV ~ 10Mv), η μπαταρια μπορει να γινει ασταθης και επικινδυνη για πτηση.
4. Πάντα να χρησιμοποιείτε μια πυριμαχη LiPo τσάντα ασφαλείας, μεταλλικό κουτί πυρομαχικων, ή αλλο πυριμαχο δοχείο κατα την φόρτιση, αποφόρτιση ή την αποθήκευση των μπαταριών LiPo σας. Ενώ οι πυρκαγιές LiPo είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να συμβεί απίστευτα γρήγορα και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εσωτερικό βραχυκύκλωμα για να ξεκινησει η πυρκαγια. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβλέψουμε πότε θα συμβεί. Έχει την τάση να συμβεί πιο συχνά όταν οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες, κατα την φορτιση, ή κατά την εκφορτιση, αλλά μπορεί επισης να συμβεί σε οποιαδήποτε LiPo ανά πάσα στιγμή. Ποτέ μη γεμίζετε το πυριμαχο δοχείο ή τσαντα με ολες τις μπαταρίες σας μαζι, να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τις πυριμαχες τσάντες LiPo για τα πόσα mAh μπορεί με ασφάλεια να περιέχει.
5. Μην αφηνετε τις μπαταριες Lipoμεσα στην βαλιτσα του τετρακοπτερου για μακροχρόνια αποθήκευση. Το αφρώδες υλικό και πλαστικό σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς. Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο pyrimaxo, όπως ένα μεταλλικό κουτί πυρομαχικων ή πυρίμαχο ασφαλές για την αποθήκευση.
6. Ποτέ μην αφήνετε τις μπαταρίες LiPoνα φορτιζουν αφυλαχτες. Αν μια μπαταρία αρχίζει να φουσκωνει, να βγαζει καπνό ή φωτιά θα πρέπει να εισται σε θέση να χειριστείτε αμέσως την κατάσταση. Φροντιστε να εχετε πυροσβεστηρα στο χωρο που φορτιζεται τις μπαταριες οπως και στο χωρο που πετατε....
7. Μια πυρκαγιά αποLiPoμπαταρια είναι μια χημική φωτιά. Πάντα εχετε έναν πυροσβεστήρα κατηγορίας D σε κοντινή απόσταση κατα την φόρτιση της μπαταρίας / εκφόρτωση και αποθηκευτικό χώρο. Η φόρτιση της μπαταρίας / εκφόρτωση και ο χώρος αποθήκευσης θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από υλικά που μπορεί να πιάσουν φωτιά, όπως τραπέζια από ξύλο, χαλί, ή δοχεία βενζίνης. Η ιδανική επιφάνεια για τη φόρτιση και την αποθήκευση των μπαταριών LiPo είναι τσιμέντο ή κεραμικά.
8. Ποτέ μην υπερφόρτιση της μπαταρίας LiPo. Συνήθως, μια πλήρης φόρτιση είναι 4.2V ανά κελλι.
9. Ποτέ μην εκφορτιζεται μια LiPo μπαταρία κάτω από 3.0V ανά κελλι. Ιδανικά δεν θέλετε να πάτε κάτω από 3.2V ανά κελλι για να διατηρήσεταιμια υγιής μπαταρία. 2.9V ανά κελλι και κάτω προκαλεί μόνιμη βλάβη.
10. Ποτέ μην αφήνετε τις μπαταρίες LiPo να κάθονται σε πλήρη φόρτιση για περισσότερο από 2-3 ημέρες. Αν από την 3η ημέρα διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη μπαταρία σας σήμερα, θα πρέπει να αποφορτίσεται την μπαταρία σας στα 3.6V-3.8V ανά κελλι για την ασφαλή φύλαξη, έως ότου είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε ξανά την μπαταρία.
11. Αποθηκεύετε πάντα τις μπαταρίες LiPo σε θερμοκρασία δωματίου. Μην τα αποθηκεύετε σε ένα ζεστό γκαράζ, ή σε ένα κρύο ψυγείο. Ακόμα κι αν μια κρύα μπαταρία έχει μικρότερη χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα η οποία μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της, βγαζοντας μια μπαταρία έξω από ένα κρύο ψυγείο μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση στο εσωτερικό της μπαταρίας, η οποίαμπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.
12. Να θυμάστε πάντα ότι η θερμότητα είναι ο υπ 'αριθμόν ένα εχθρός των μπαταριών LiPo. Οσο θερμοτερη γινεται τοσο μικρότερη θα είναι διάρκεια ζωής τους. Ποτέ μην φορτίζετε μια μπαταρία που είναι ακόμα ζεστή από τη χρήση, και δεν χρησιμοποιούμαι ποτέ μια μπαταρία που είναι ακόμα ζεστή από τη φόρτιση.
13. Ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούνται, οι περισσότερεςLiPo μπαταρίες συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από 300 κύκλους φόρτισης. Αφήνοντας τους γύρω σε πλήρη φορτιση ή τελειως ξεφορτιστες όλη την ώρα ή ακομα και η έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες θα συντομεύσει την διάρκεια ζωής τους δραματικά.
14. Οι μπαταρίες LiPo δεν λειτουργούν καλά σε κρύο καιρό. Οσο πιο κρύο είναι τοσο μικρότερηδιαρκεια χρησης θα εχει λόγω της επιβράδυνσης της χημικής δραστηριότητας στο εσωτερικό της μπαταρίας. Αν είναι κάτω 14F (-10 ° C), η χρήση LiPo δεν συνιστάται καθόλου.
15. Παντα πακεταρετε τις μπαταρίες LiPo στην χειραποσκευη σας και ποτέ στις αποσκευές σας όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Είναι ο νόμος.
https://www.idrones.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-tips/2486-15-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-lipo-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9?fbclid=IwAR23YPjpvZqtd1FN5ehQAJZ0dNT1BHf_jem5nt3gfM4hsoF-kiXdWdC8h3E©copyright design and developer 2007-2020 ©NikosT. All rights reserved
©copyright design and developer 2007-2019 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο