*News - ©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝΜΕΛΕΤΩΝ
Σας επισυνάπτουμε πρόσκληση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" (ΙΓΜΕΑ) για την εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Γραμματεία Παιδείας του Κινήματος με θέμα : " Η Παιδεία στον 21ο αιώνα" .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 & Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα) με ώρα έναρξης 18:00.Facebook Live 360 από σήμερα διαθέσιμο για όλους

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: Facebook
Ετοιμαστείτε να δείτε ένα σωρό βίντεο 360 μοιρών στο
Newsfeed σας. Το Facebook επιτρέπει πλέον στον κανέναν
από εσάς να κάνετε streaming βίντεο 360 μοιρών στη
σελίδα ή το προφίλ σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε
την κατάλληλη κάμερα.

Το Faceboοk διέθεσε για πρώτη φορά τα βίντεο 360 μοιρών
το περασμένο έτος, αλλά μόνο σε μερικές επιλεγμένες σελίδες.
Από σήμερα ακόμα και η γιαγιά σας θα μπορεί να
μεταδώσει live βίντεο 360 μοιρών.GoPro Ανάκληση του drone Karma λόγω προβλήματος απώλειας ισχύος

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: GoProdroneKarma
To πρώτο drone του δημοφιλούς κατασκευαστή actioncam, είχε πολύ σύντομη διάρκεια ζωής, καθώς η GoPro προχώρησε σε ανάκληση του. Το πρόβλημα εστιάζεται στην απώλεια ισχύος στη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα την πτώση του drone. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περίπου 2.300 κομμάτια (από τις 23 Οκτωβρίου). Oρισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν για το σχετικό πρόβλημα, και η GoPro αντέδρασε προβαίνοντας σε ανάκληση για να διερευνήσει το θέμα. Οι κάτοχοι, αφού το επιστρέψουν, θα λάβουν ολόκληρο το χρηματικό ποσό αγοράς.  Εκπρόσωποι της εταιρίας ζήτησαν συγγνώμη από τους καταναλωτές και υποσχέθηκαν να διερευνήσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό προκειμένου να επανακυκλοφορήσει το Karma.

Πρώτο βραβείο για Έλληνα φωτορεπόρτερ σε διεθνή διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: ΠρώτοβραβείοΆρηςΜεσσήνης
Ο Έλληνας φωτογράφος Άρης Μεσσήνης κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, ο Μεσσήνης καλύπτει επί μήνες την μεσογειακή κρίση στις μεσογειακές χώρες και γι’ αυτό κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Photojournalism Seminar της Ατλάντα για το 2016.
Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων (AFP) και πήρε βραβείο πήρε στην κατηγορία «Φωτογραφία Ειδήσεων» και το δεύτερο στην κατηγορία Spot News.
Μάλιστα, στην κατηγορία «Φωτογραφία Ειδήσεων» τρίτος βγήκε ακόμη ένας ο Έλληνας φωτορεποόρτερ, ο Πέτρος Γιαννακούσης του Associated Press.


Ιδιωτικότητα στη φωτογραφία

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: Ιδιωτικότηταφωτογραφία
«Χρειάζεται να πάρω την άδεια από κάποιον που απεικονίζεται στη φωτογραφία δρόμου που μόλις τράβηξα;»

«Μπορώ να φωτογραφίσω σκηνές πλήθους σε δημόσιο χώρο; Τι γίνεται αν στη φωτογραφία μου απεικονίζονται παιδιά;»

Εσείς ξέρετε τι προβλέπει η νομοθεσία για την απεικόνιση προσώπων στις φωτογραφίες σας; Η έρευνα του ΦΩΤΟγράφου διερευνά να προβλήματα της φωτογράφησης όταν απεικονίζονται τρίτα πρόσωπα και αν οι φωτογράφοι γνωρίζουν τη νομοθεσία. …. Περισσότερα κάντε κλικ εδώ

<>

Εάν δεν καταγράφονται πρόσωπα, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Εάν όμως καταγράφονται πρόσωπα ή άλλα διακριτικά γνωρίσματα από τα οποία είναι ταυτοποιήσιμο ένα φυσικό πρόσωπο, εφαρμόζεται ο ν. 2472/1997 («Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»)

Αυτό προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία, γιατί για άλλες χώρες ισχύουν άλλα και όταν επισκεπτόμαστε το εξωτερικό θα πρέπει να ενημερωνόμαστε εκ των προτέρο για το τι προβλέπει ο νόμος.

Αυτό το θέμα θέλει πολύ συζήτηση διότι σε μια φωτογράφιση που θα περιέχει πρόσωπα μέσα μπορεί να είναι…

1ον Τυχαία

2ον Ηθελημένα

3ον Παράνομα

4ον Κρυφά εν αγνοία του προσώπου

ΤΥΧΑΙΑ

Μια φωτογράφιση δρόμου. Για παράδειγμα στην Ερμού που άτομα πάνε και προς τις δυο κατευθύνεις αναγκαστικά θα βγάλεις πρόσωπα. Εκεί προσωπικά κάνω μελέτη και βλέπω. Είναι μοναχικά πρόσωπα; Περιέχει παιδιά; Έχει σε κάποια γωνιά ζευγαράκι σε τρυφερές στιγμές; Με γνώμονα τον νόμο αλώνω τα παιδικά πρόσωπα και τα ζευγαράκια.

ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ

Αν ζητήσεις από κάποιον να τον φωτογραφίσετε δεν τον βάζετε να υπογράψει κάποιο έγγραφο συναίνεσης αλλά καλό είναι αν έχετε κάποιον μαζί σας να τον έχετε σαν μάρτυρα με την παρουσία του.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Αυτό το μέρος της προσωπικής φωτογράφισης το βλέπουμε και είναι σε έξαρση το καλοκαίρι στις ακροθαλασσιές.

Πολύ λίγοι ξέρουν ότι είναι παράνομοι όταν βγάζουν φωτογραφία ακόμα και με το κινητό τους φωτογραφίες όμορφες κυρίες και θα έλεγα και τυχεροί γιατί έχουν τα “θύματα” πλήρη άγνοια των δικαιωμάτων τους.

ΚΡΥΦΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Σε αυτόν τον τομέα θα πω ότι είναι όλοι αυτοί που με πονηρό τρόπο και περισσότερο με κινητά βγάζουν αιθέριες υπάρξεις σε προσωπικές στιγμές. Εκεί συγκαταλέγονται και οι λεγόμενοι “παπαράτσι”. Ακόμα και από το διαμέρισμα μας αν φωτογραφίσουμε κάποια κοπελίτσα από απέναντι γιατί μας αρέσει η φυσιογνωμία της είναι παράνομο και διώκεται ποινικά.

Νόμιμες τέτοιες φωτογραφίσεις έχουν κατόπιν άδειας μόνο οι ντετέκτιβ και αλλά υπηρεσιακά σώματα που καλύπτονται από τις εξαιρέσεις του νόμου.

Γιαυτο προσοχή.

Δεν φωτογραφίζουμε πρόσωπα αν δεν το γνωρίζουν.

Γενική φωτογράφιση, προσέχουμε τι περιλαμβάνει το καρέ μας και παίρνουμε τα μέτρα μας.Παράνομη η αντιγραφή φωτογραφιών από προφίλ στο facebook

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: facebook

Yπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι αν κάποιος έχει λογαριασμό ελεύθερης πρόσβασης («ανοιχτό προφίλ») σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ό,τι έχει αναρτήσει σε αυτήν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα.

Η παρανόηση αυτή επικρατεί κυρίως σε μέσα ενημέρωσης που νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα υλικό από προφίλ των χρηστών στο facebook, χωρίς να σέβονται ότι οι χρήστες δεν έχουν συγκατατεθεί στην εμπορική χρήση των δεδομένων τους από εφημερίδες ή την τηλεόραση.

Μια πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών (2016)  επιβεβαίωσε ότι και από ελεύθερα προσβάσιμο λογαριασμό δεν επιτρέπεται χωρίς συγκατάθεση η αναπαραγωγή των προσωπικών δεδομένων (φωτογραφιών) και καταδίκασε την εφημερίδα να καταβάλει αποζημίωση στην θιγόμενη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά το Δικαστήριο:

“ Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι αυτές πραγματικά προέρχονταν από ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία η εφεσίβλητη διατηρούσε λογαριασμό με ψευδώνυμο, χωρίς να αναφέρει την υπηρεσιακή της ιδιότητα και στην οποία η ίδια ειχε αναρτήσει τις φωτογραφίες, οι οποίες ήταν ελεύθερα προσβάσιμες, πλην όμως τούτο δεν αναιρεί το δικαίωμα της εφεσίβλητης στην εικόνα της, ως επιμέρους έκφανση του δικαιώματός της στην προσωπικότητα. […] Κατά συνέπεια, η εφεσίβλητη εξακολουθούσε να διατηρεί το δικαίωμα της επιλογής της δημοσίευσης ή μη των φωτογραφιών της, στην προκειμένη δε περίπτωση η εφεσίβλητη δεν παρείχε την συναίνεσή της για τη δημοσίευση των φωτογραφιών της, συναίνεση εξάλλου που ποτέ δεν της ζητήθηκε, ούτε αλλωστε η εφεσίβλητη ενέκρινε εκ των υστέρων την δημοσίευση αυτή. (...)Παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου για τα Πνευματικά Δικαιώματα και άλλες διατάξεις 13 Οκτωβρίου 2016

Δημοσιεύθηκε από σε *News ·
Tags: ΠνευματικάΔικαιώματα
Τα βασικά σημεία του Σχεδίου Νόμου για τα Πνευματικά Δικαιώματα και άλλες διατάξεις, παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς.
Το Σχέδιο Νόμου εισάγει ένα ολοκληρωμένο καθεστώς λειτουργίας για τη συλλογική διαχείριση στην Ελλάδα, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2014/26/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας  και συγγενικών δικαιωμάτων καθώς και για τη χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων στην εσωτερική αγορά (ΕΕEK L 84/72 20.3.2014).
Το θεσμικό πλαίσιο για την συλλογική διαχείριση των πνευματικών και των συγγενικών δικαιωμάτων στηρίζεται κυρίως στον νόμο 2121/1993. Είκοσι χρόνια μετά, η επιτακτική  ανάγκη τροποποίησης και επικαιροποίησής  του, οδήγησε σε έναν εθνικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σωματεία, δημιουργούς – καλλιτέχνες και χρήστες. Η έλλειψη κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων των δημιουργών αλλά και η έλλειψη κουλτούρας διαλόγου, είχαν ως αποτέλεσμα η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να μην δίνει λύσεις στο θέμα για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τα «αντικρουόμενα» συμφέροντα δημιουργών και χρηστών. Ύστερα από πολύμηνη διαβούλευση, παρουσιάζεται σήμερα το Σχέδιο Νόμου, που ενσωματώνει τις ανάγκες αυτού του χώρου, με τρόπο δίκαιο προς όλες τις πλευρές.
Συνοπτικά, το Σχέδιο Νόμου εισάγει ρυθμίσεις στους εξής τομείς:
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού