*Photo News - ©Photo – News - ©NikosT Photographer

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική «συμμαχία» Ελλάδας-Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΕλλάδαςΡωσίας
Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική «συμμαχία» Ελλάδας-Ρωσίας στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας

40 φωτογράφοι, Έλληνες και Ρώσοι, εκθέτουν συνολικά 100 έργα με θέμα τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, τα Χριστιανικά ήθη και έθιμα, καθώς και κατανυκτικά στιγμιότυπα, σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου 2017Τα πορτρέτα του Γιώργου Αριάνογλου

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΓιώργοςΑριάνογλου
Ο φωτογράφος παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δουλειά του στο Rooster

Ο φωτογράφος Γιώργος Αριάνογλου γεννήθηκε το 1986 στη Χαλκίδα. Από μικρή ηλικία είχε τάση προς τις τέχνες και κυρίως στη ζωγραφική. Στο λύκειο παρακολουθούσε μαθήματα σχεδίου, ελεύθερου και γραμμικού. Τελειώνοντας το λύκειο αποφάσισε να μπει στη Σχολή Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθήνας. Το 2011, απόφοιτος πλέον της σχολής, κάνει τη πρακτική του άσκηση στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Φωτογραφίας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει την πρώτη του δουλειά με τίτλο «Ιστορίες Τρόμου».Βαγγέλης Γιωτόπουλος στο Φεστιβάλ "Μέρες Φωτογραφίας"

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΒαγγέληςΓιωτόπουλος
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 5 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017.
Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται με παρουσιάσεις γνωστών Ελλήνων Φωτογράφων.
Στις 17 Μαϊου 2017 στις 19:00, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Βαγγέλη Γιωτόπουλου με θέμα « Η φωτογραφία ως μονόδρομος στη ζωή μου».
Διαγωνισμός φωτογραφίας Public Moments Awards

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: PublicMomentsAwards
Τα Public, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το φωτογραφικό διαγωνισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, Public Moments Awards.

Ο θεσμός των Public Moments Awards 2017, ανανεώνεται και προσκαλεί τους λάτρεις της φωτογραφίας να καταθέσουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους και να διεκδικήσουν σημαντικά φωτογραφικά δώρα.

Οι επαγγελματίες μπορούν να ανεβάσουν portfolio φωτογραφιών που έχουν τραβήξει με τη φωτογραφική τους μηχανή, συμμετέχοντας έτσι σε έξι θεματικές κατηγορίες (τρεις από τις οποιες θα ανακοινωθούν στη πορεία του διαγωνισμού)
Καθημερινοί χρήστες μπορούν να ανεβάσουν που έχουν τραβήξει με smartphone.Καλλιστώ: Διαγωνισμός φωτογραφίας

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΚαλλιστώΔιαγωνισμόςφωτογραφίας
Καλλιστώ: Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την Ελληνική Φύση εντός της Βαλκανικής Πράσινης ζώνης

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» σε συνεργασία με τη γερμανική οργάνωση euroNatur διοργανώνει  διαγωνισμό φωτογραφίας  με θέμα το Ελληνικό τμήμα της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης (Balkan Green Belt). Αν ζεις, ταξιδεύεις ή σκοπεύεις να ταξιδέψεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη, τώρα είναι η στιγμή να ζωντανέψουν μέσα από τη φωτογραφική σου μηχανή η ποικιλία των τοπίων, τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων, ενδημικά φυτά και ενδιαφέρουσες εικόνες των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη φύση. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας έχει ως σκοπό να αναδείξει την περιβαλλοντική σημασία της Πράσινης Ζώνης η οποία ενώνει πλέον τις γειτονικές χώρες αντί να τις χωρίζει. Η ημερομηνία λήξης για την υποβολή των φωτογραφιών είναι η 15η Ιουλίου 2017.

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από το φακό»

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Διαγωνισμόςφωτογραφίας
Φωτογραφικό διαγωνισμό «για την προβολή αξιοθέατων του δήμου» προγραμματίζει ο Δήμος Μεσσήνης από 1η Ιουνίου μέχρι και 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας γενικότερης δράσης που αναλαμβάνει ο δήμος με τίτλο «Ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από το φακό».

Η εν λόγω δράση, σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εστιάζει στην αξιοποίηση της φωτογραφικής τέχνης προκειμένου «το κοινό να ανακαλύψει και να αναδείξει, μέσα από την προσωπική του οπτική, την διαχρονική και ανεξερεύνητη γη του Δήμου Μεσσήνης».Το φωτογραφικό έργο του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΚωνσταντίνοςΙγνατιάδης
Το φωτογραφικό έργο "ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ" του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 5 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017.
Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται με παρουσιάσεις γνωστών Ελλήνων Φωτογράφων.

Στις 15 Μαϊου 2017 στην Αγορά Αργύρη στις 19:00 παρουσίαση του φωτογραφικού έργου ο Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη (Προσωπογραφίες).Ο Έλληνας φωτογράφος Άρις Γεωργίου στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΆριςΓεωργίου
«Περιστασιακές αποδείξεις» η Έκθεση Φωτογραφιών του που φιλοξενείται στην γκαλερί Delmar του Σίδνεϊ και τελεί υπό την αιγίδα του Αυστραλιανού Μουσείου Σύγχρονης Φωτογραφίας

Plasticobilism Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 8.30 μμ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Plasticobilism
Τη Δευτέρα 15 του Μάη στις 8.30 μμ
το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

παρουσιάζει τον Θεσσαλονικιό δημιουργό του Plasticobilism (ένα project με φωτογραφημένες Playmobil φιγούρες που αναπαριστούν τον κόσμο γύρω μας ).

... όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817,
με ελεύθερη και δωρεάν είσοδο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο “Plasticobilism”, παρακάτω δίνει το στίγμα των δημιουργημάτων του, θέσεις/κατασκευές που μέσω της φωτογραφίας φτάνουν ‘καυστικές’ στο ευρύτερο κοινό:
«Ονομάζομαι Νίκος Παπαδόπουλος, είμαι 37 ετών, διδάκτωρ Αστροφυσικής του ΑΠΘ και σεναριογράφος. Αλλά πάνω απ' όλα είμαι πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ξεκίνησα να εκφράζομαι χρησιμοποιώντας τα playmobil του μεγαλύτερου γιου μου, όταν παίζοντας μαζί του, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να μιλήσω για όλα όσα σκέφτομαι, επιστρατεύοντας αυτές τις φιγούρες των παιδικών μας χρόνων. Χρησιμοποιώ ένα σύμβολο της αθωότητάς μας, για να μιλήσω για όλα τα απάνθρωπα και σκληρά που συμβαίνουν γύρω μας.
Για μένα η τέχνη υπάρχει για να δείχνει την αλήθεια, όχι για να διακοσμεί τοίχους ή χώρους. Υπάρχει για να ανατρέπει, να ενεργοποιεί και να παίρνει ξεκάθαρη θέση για τα γεγονότα. Με αυτό που κάνω δεν έχω σκοπό να αφυπνίσω κανέναν, αφού αν κάποιος δεν μπορεί να αφυπνιστεί από την ίδια την πραγματικότητα, τότε σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει από την αναπαράστασή της με πλαστικές φιγούρες. Προσθέτω απλά τη δική μου κραυγή αγωνίας σε αυτές των εκατομμυρίων συνανθρώπων μου, που ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον αυτού του κόσμου.»

Η έκθεση φωτογραφίας «Unscripted Storytelling»

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: UnscriptedStorytellingέκθεσηφωτογραφίας
Η έκθεση φωτογραφίας «Unscripted Storytelling» από φοιτητές του ΑΠΘ

Φοιτητές του ΑΠΘ διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στο σχολή Καλών Τεχνών.
Από τις 8 έως και τις 12 Μαΐου, φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ εκθέτουν φωτογραφίες του στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Σταυρούπολη.
Ο τίτλος της έκθεσης είναι "Unscripted Storytelling" και εκτός από την έκθεση φωτογραφιών, υπάρχουν και παράλληλες προβολές ταινιών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 12:00 μμ έως και τις 21:00.Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού