*Technical News - ©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τα τρία καλύτερα και δωρεάν photo editing προγράμματα για Windows

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: photoediting
Κάθε φορά που η κουβέντα γυρνάει γύρω από το photo editing το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό είναι το Adobe Photoshop. Παρά το γεγονός ότι το Photoshop είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο διάσημο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας, εμείς προτιμούμε να παρουσιάζουμε εναλλακτικά και προπαντός δωρεάν, προγράμματα που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα.Δεδομένου βέβαια, όσο αναφορά τα Windows, ότι δεν υπάρχει έλλειψη δωρεάν εργαλείων επεξεργασίας εικόνας στο διαδίκτυο, σήμερα επιλέξαμε τις τρεις, κατά την γνώμη μας, καλύτερες επιλογές για εσάς. Σημειώστε ότι αναφερόμαστε σε επεξεργασία εικόνων και όχι σε απλά viewer προγράμματα, για τα οποία είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας. Ας δούμε, όμως τις τρεις αυτές επιλογές:

GIMP
Στην top-3 λίστα το GIMP καταλαμβάνει την πρώτη θέση διότι είναι μακράν το πιο δημοφιλές εργαλείο photo editing, και όχι αναίτια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανταγωνιστεί τα πληρωμένα εμπορικά προγράμματα της Adobe. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν κάνετε εκκίνηση του λογισμικού είναι ότι μοιάζει εντυπωσιακά όπως το Photoshop. Μπορείτε να βρείτε στο GIMP όλα τα εργαλεία, τα πινέλα και τα συστήματα που Photoshop. Στο iGuru έχουμε κάνει εκτενέστερη παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος και νομίζουμε ότι αξίζει την προσοχή σας.
Εκτός από την μεγάλη σειρά από εργαλεία, το GIMP έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη από plugins και άλλες χρήσιμες λειτουργίες που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο. Επιπλέον έχει online οδηγίες χρήσεως στα Ελληνικά. Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί να ειπωθεί για το GIMP είναι ότι δεν είναι τόσο διαισθητικό και έξυπνο όσο το Photoshop.
Πλεονεκτήματα : Έχει στιλ όπως το Photoshop, έχει ευρύ φάσμα εργαλείων, είναι open source με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ποικιλία από plugins.
Μειονεκτήματα : Λιγότερο διαισθητικό από το Photoshop, είναι πολύπλοκο στην χρήση.

Paint.NET
Για εκείνους που χρειάζονται κάτι απλό για να κάνουν την δουλεία τους γρήγορα, τότε το Paint.NET είναι το εργαλείο που πρέπει να δουν. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμο από τα αντίστοιχα προγράμματα που περιέχουν ένα σωρό γυαλιστερές χάντρες και καθρεπτάκια.

Αρχικά δημιουργήθηκε ως αντικαταστάτης της εφαρμογής Paint (ζωγραφική) των Windows, στοχεύοντας στην απλότητα. Έτσι για όσους ήδη εργάζονται με το Paint τότε το Paint.NET θα τους φανεί οικείο.
Το Paint.NET έρχεται με όλα τα εργαλεία photo editing που είναι απαραίτητα για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών (επίπεδα, φίλτρα, κλπ), επιτρέποντας στους χρήστες να πειράξουν έως και να ανασυνθέσουν τις φωτογραφίες τους με σχετική ευκολία.
Ένα άλλο καλό με το Paint.NET είναι οι απαιτήσεις πόρων. Δεδομένου ότι η εφαρμογή δεν είναι τόσο περίπλοκη όπως τα πλήρης προγράμματα photo editing, όπως το GIMP ή το Photoshop, το Paint.NET καταναλώνει λιγότερους πόρους στον υπολογιστή σας, όταν είναι ενεργό, επιτρέποντας σε παλιές μηχανές χαμηλής ισχύος να τρέξουν το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα. Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας που να κάνει τη δουλειά του, τότε το Paint.NET είναι η καλύτερη επιλογή.

Πλεονεκτήματα : Πολύ πιο καλύτερο από την ζωγραφική των Windows, σχετικά εύκολη στη χρήση, ελαφρύ με μικρή κατανάλωση πόρων.
Μειονεκτήματα : Στερείται μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει το GIMP.

Fotor
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουμε για εσάς το πρόγραμμα Fotor, ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνας για υπολογιστές, κινητά και με εφαρμογή στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τα δύο GIMP και Paint.NET, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Fotor εστιάζονται κυρίως στο ρετουσάρισμα φωτογραφιών, και όχι στην πλήρη επεξεργασία φωτογραφιών. Ως εκ τούτου, η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής στερείται ορισμένες από τις λειτουργίες που μπορούν να βρεθούν στα δύο προηγούμενα προγράμματα παραπάνω.

Ενώ το Fotor δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω, αυτό το εργαλείο photo editing έρχεται με κάποιες μάλλον μοναδικές και ιδιαίτερες ικανότητες. Για τους αρχάριους, το Fotor έρχεται με μία σειρά εργαλείων επεξεργασίας, που επιτρέπει στους χρήστες να πειράξουν ένα μεγάλο σύνολο φωτογραφιών σε μία μόνο κίνηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αν ψάχνετε πως να επεξεργαστείτε γρήγορα μια μεγάλη στοίβα φωτογραφιών.

Επίσης το Fotor έρχεται με πάρα πολλά φίλτρα και εργαλεία που είναι αρκετά εύκολα στη χρήση. Αυτό επιτρέπει σε εκείνους που δεν έχουν καμία εμπειρία σε λογισμικά επεξεργασίας φωτογραφιών αφενός μεν να κάνουν εύκολα τη δουλεία τους, αφετέρου να εντρυφήσουν σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Τέλος, το Fotor έρχεται σε μορφή λογισμικού αλλά και σε μία web έκδοση για το πρόγραμμα περιήγησης σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε το εργαλείο επεξεργασίας εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας για να το χρησιμοποιήσετε.

Πλεονεκτήματα : Το περιβάλλον διαχείρισης που έχει το καθιστά εύκολο στην πλοήγηση, δυνατότητες μαζικής επεξεργασίας, διατίθεται ως πρόγραμμα και ως web εφαρμογή.
Μειονεκτήματα : Το σύνολο των χαρακτηριστικών του είναι εξαιρετικά απλοϊκό σε σύγκριση με το GIMP ή Paint.NET, εστιάζει κυρίως στο ρετουσάρισμα φωτογραφιών αντί για πλήρεις εργασίες επεξεργασίας εικόνας.
Εργαστείτε online : https://www.fotor.com/app-new.html#/editor

Συμπερασματικά
Αυτά είναι τρία προγράμματα photo editing για Windows με διαφορετικές όμως εστιάσεις ως προς την λειτουργία τους και το καθένα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί σε μία top-105 λίστα με προγράμματα που σχετίζονται με την εικόνα στην οποία μπορείτε να βρείτε επιπλέον εφαρμογές. Η επιλογή του σωστού είναι υποκειμενική για την καθένα από εσάς και εξαρτάται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας, είτε αυτές είναι για ένα απλό και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών ή για ένα πιο σύνθετο σε χαρακτηριστικά.

Οι 11 αφίσες ταινιών με το πιο κακό photoshop που έχεις δει ποτέ

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: photoshop
Noμίζεις πως μόνο η αφίσα της Tomb Raider είχε χάλια photoshop; Έχουμε άλλα 10 παραδείγματα να σου δείξουμε.Τον περασμένο Σεπτέμβριο είδαμε την πρώτη επίσημη αφίσα της πολυαναμενόμενης επιστροφής της Tomb Raider με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Alicia Vikander ως Lara Croft. Όλα καλά μέχρι εδώ, σωστά;
Μόνο που η αφίσα που κυκλοφόρησε είχε υποστεί τη χειρότερη επεξεργασία με photoshop που έχουμε δει ποτέ, με αποτέλεσμα η Alicia να έχει έναν αλλόκοτα ψηλό λαιμό.

Προφανώς αυτό σχολιάστηκε ΠΟΛΥ από το κοινό, ωστόσο αυτό το απαράδεκτο photoshop δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα που υπάρχει εκεί έξω.

Με ένα γρήγορο google search εντοπίσαμε άλλες 10 ΦΡΙΧΤΑ επεξεργασμένες αφίσες. Ποιες είναι αυτές; Έχουμε και λέμε.

Chef
Η λίστα ανοίγει με την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Η ταινία ''Chef'' μπορεί να μην ήταν για Όσκαρ, αλλά είναι αρκετά καλή για να έχει ΑΥΤΟ το χάλι ως αφίσα. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τους τρόλαρε το τμήμα Marketing και απλά κάποιος δεν το κατάλαβε και την προώθησε στα μέσα. Πάντως αλήθεια, δες την ταινία, έχει εξαιρετικά φαγητά και ο Robert Downey Jr. είναι πιο όμορφος από όσο τον βλέπεις εδώ.


Sex and the city 2
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι η Kim Catrall φαίνεται 20 χρονών, αλλά το γεγονός ότι το αριστερό χέρι της Kim έχει 2 αγκώνες. WTF.

WARNER BROS./NEW LINE CINEMA


Confessions of a shopaholic
Πάνω που λέγαμε για περίεργα χέρια, τι ακριβώς γίνεται με το αριστερό χέρι της Isla Fisher;

TOUCHSTONE PICTURES/WALT DISNEY PICTURES


The accidental husband
Μάλλον έπαθε το ίδιο πράγμα που έπαθε και το χέρι του Colin Firth! Δεν θα μιλήσω ΚΑΝ για την κάκιστη συναρμολόγηση των φωτογραφιών των ηθοποιών που είναι ξεκάθαρα από διαφορετικές φωτογραφίσεις. Όχι.

YARI FILM GROUP/FILMFLEX


The heat
Η αφίσα έγινε στο paint του Windows 97,  το βλέπουμε όλοι έτσι;

20TH CENTURY FOX


Bangkok Dangerous
Εχμ, κάποιος ξέχασε να βάλει το όπλο στο χέρι του Nicolas Cage, το οποίο είναι φοβερά δυσανάλογο με το σώμα του.

LIONSGATE


Wanted
Το βραβείο μακρύτερου χεριού και αντίχειρα πηγαίνει στην... Angelina Jolie *πυροτεχνήματα, σερπαντίνες στον αέρα*

UNIVERSAL PICTURES


The Whole Ten Yards
Άλλη μια περίπτωση ''Δεν μπορεί να έρθει κανείς τους στη φωτογράφιση, κόψτε- ράψτε έτοιμες φωτογραφίες τους και κάντε να μοιάζει φοβερά ψεύτικο το αποτέλεσμα''. Τι ακριβώς γίνεται στο πρόσωπο του Matthew Perry;

WARNER BROS./MGM


Spiderman 2
Μάλλον υπάρχει κάποιος νόμος στο Hollywood που ορίζει ότι τα χέρια των γυναικών στις αφίσες πρέπει να είναι ΠΟΛΥ μακριά, δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το αποτέλεσμα.

COLUMBIA PICTURES/SONY PICTURES HOME ENTERTAINMENT


Good Luck Chuck
Όχι, εντάξει, δεν έχει το ''Chef'' τη χειρότερη αφίσα, το ''Good Luck Chuck'' την έχει. Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Το αφύσικα μακρύ σώμα της Alba; Το δεξί πόδι του Dane Cook που ποιος ξέρει πώς βρέθηκε εκεί; Όλα, μα όλα λάθος.

LIONSGATE/PARAMOUNT PICTURES


Κεντρική φωτογραφία: WARNER BROS

Η θλιβερή ιστορία πίσω από… απίθανες φωτογραφίες

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·


Μα τέτοια εκπληκτική και σπάνια πόζα ενός πανέμορφου πολύχρωμου βατράχου! Τι τυχερός φωτογράφος, σκέφτεται ο κάθε θεατής! Και η αλήθεια είναι πως οι εν λόγω φωτογραφίες βατράχων κάνουν το γύρο του διαδικτύου, σε διάφορες πόζες και στάσεις που προκαλούν! Κι όμως τα βατραχάκια ούτε ποζάρουν κατ’ αυτό τον τρόπο στο φακό, ούτε κρατάνε τα φύλλα των δέντρων σαν ομπρέλες για να προστατευτούν από την ξαφνική βροχή… Ούτε βέβαια ο φωτογράφος ήταν τόσο τυχερός που τα απαθανάτισε στον κήπο του σπιτιού του! Όλα είναι «φτιαχτά» και σκηνοθετημένα!

Ο Ινδονήσιος φωτογράφος Jenn Wei αποκαλύπτει πως τα εν λόγω βατραχάκια είναι αγαπημένα κατοικίδια στην Κεντρική Ασία και έτσι κάποιοι εκμεταλλεύονται την ομορφιά τους, βγάζοντας στημένες φωτογραφίες. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν λίγη πετονιά για να στερώσουν για μερκά λεπτά τα βατραχάκια στη θέση που επιθυμούν. Και μετά από το τέλειο κλικ, οι πόζες συνεχίζονται. Σειρά έχει τέλος η επεξεργασία των εικόνων όπου τα νήματα χάνονται από τη φωτογραφία ως διά μαγείας μέσω Photoshop.Όσο για την εικόνα με την ομπρέλα-φύλλο ο φωτογράφος εξηγεί: «Τα βατράχια λατρεύουν τη βροχή. Για ποιο λόγο θα κρατούσαν ομπρέλα για να προστατευτούν; Επίσης είναι πολύ ομοιόμορφη η πτώση της βροχής. Γιατί; Μα προέρχεται από ποτιστήρι. Και το σημαντικότερο, ο βάτραχος δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, με κόκκινους μώλωπες στα πόδια»…Eργαλείο ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων φωτογραφιών

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Google
Νέο εργαλείο ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων φωτογραφιών από την Google

Οι χρήστες θα μπορούν πια να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Ένα νέο εργαλείο για την μετατροπή των εκτυπωμένων φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή εισάγει η Google μαζί με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής PhotoScan. Οι χρήστες θα μπορούν πια να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά ώστε να αφαιρεί την αντανάκλαση που δημιουργείται όταν σκανάρουμε το γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί, ή τις φωτογραφίες που βρίσκονται ...Πώς Δημιουργώ Καλλιτεχνικές Φωτογραφίες με το Prisma

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Prisma
Πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε εφέ σε φωτογραφίες. Το Prisma, όμως, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, αφού δημιουργεί καλλιτεχνικές φωτογραφίες με έναν διαφορετικό και πρωτοποριακό τρόπο. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την εφαρμογή για να δώσουμε εύκολα και γρήγορα μια καλλιτεχνική όψη στις φωτογραφίες μας.
Το Prisma είναι μια σχετικά νέα εφαρμογή για κινητά και tablet, που υπόσχεται να μετατρέψει οποιαδήποτε φωτογραφία σε “έργο τέχνης”.Σε τι διαφέρει η 4Κ από την 1080p

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Ultra High-Definition - 4Κ! Τι πρέπει να ξέρετε για αυτή την τεχνολογία.

Εδώ και λίγο σχετικά καιρό έχει εδραιωθεί στο μυαλό των καταναλωτών η τεχνολογία 1080p για τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Πλέον μια νέα μορφή, η 4Κ, έρχεται να ταράξει τα νερά! Ίσως έχετε δει το λογότυπο «4Κ» σε τηλεοράσεις, βιντεοκάμερες και άλλα προϊόντα και σε ταινίες που γυρίστηκαν σε 4Κ ανάλυση. Τι ακριβώς σημαίνει όμως 4Κ;Kάμερες χωρίς φακό. Το τεχνολογικό παράδοξο θα γίνει πραγματικότητα

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Kάμερεςχωρίςφακό
\n\n
Η είδηση διέρρευσε πριν δύο ημέρες από τον ιστότοπο της\nΗitachi και οι ιάπωνες διακηρύσσουν ότι θα έχουν έτοιμο προϊόν ως το 2018 με\nπρώτη υλοποίηση σε οχήματα αυτόνομης οδήγησης, βιομηχανικά ρομπότ και κάμερες\nασφαλείας. Αυτό μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι η ποιότητα δεν θα είναι,\nτουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, ανταγωνιστική των κανονικών φωτογραφικών μηχανών\nαλλά ποιός ξέρει τι γίνεται σε βάθος χρόνου;
\n\n
Για να δούμε με λεπτομέρειες πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα\nμε τη Ηitachi. To σύστημα αυτό τους επιτρέπει τη λήψη video εικόνας, χωρίς\nφακό. Στη θέση του οπτικού μέσου υπάρχει ένα πολύ λεπτό πλαστικό υλικό σε μορφή\nφιλμοειδούς δίσκου με συγκεντρικούς κύκλους σε μορφή “σάντουιτς” με τον\nαισθητήρα. Η εστίαση επιτυγχάνεται εκ των υστέρων με την τεχνική Moire fringe.\nΚαθώς η φωτεινή δέσμη διέρχεται από το λεπτό στρώμα πλαστικού (φιλμ) και η\nαποτύπωση των συγκεντρικών σκιών του δίσκου και προκαλείται ελεγχόμενο φαινόμενο\nmoire ανάλογο με τη γωνία πρόσπτωσης της δέσμης φωτός. Μετά αξιοποιώντας\nακολουθίες Fourier γίνεται ο μετασχηματισμός της κανονικής εικόνας. Επακολουθεί\nη εστίαση που μπορεί να γίνει σε ρυθμό 30fps.
\n\n
H παραπάνω εφεύρεση θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο για\nτους αισθητήρες και το Ιmaging (ΙWISS 2016) στο Τόκιο (17-20Noεμβρίου 2016).
\n\n
Δεν είναι σίγουρα ακόμη ποιά θα είναι η εμπορική εφαρμογή\nτης επινόησης της
\n\n
Ηitachi και πως θα εξελιχθεί. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά\nπου εμφανίζεται στο προσκήνιο η ιδέα της φωτ. μηχανής χωρίς φακό. Ας θυμηθούμε\nτο project του ερευνητή του ΜΙΤ Gordon Wetzstein (2014) που δουλεύει με ειδικό\nchip της Rambus και τα πειράματα των Εργαστηρίων Bell (2013) που καταγράφουν τρισδιάστατες\nεικόνες με αισθητήρα ενός pixel (!!). Από καιρό τρέχει η έρευνα με ειδικούς\nμικροφακούς που εκτός από τη διαχείριση του φωτός που προσπίπτει στις φωτοδιόδους\nτων αισθητήρων θα μπορούν και να εστιάζουν.
\n\n
Ίσως αυτή η προσέγγιση έχει περισσότερη τύχη  μακροπρόθεσμα. Πάντως είναι φανερή η αναζήτηση\nλύσεων που θα παρακάμπτουν τους πολλούς περιορισμούς αλλά και το πολύ υψηλό\nκόστος της κατεστημένης οπτικής τεχνολογίας στον ψηφιακό αιώνα. Φανταστείτε μια\nψηφιακή κάμερα για την οποία δεν θα πληρώνατε ποτέ εξτρά φακό. Ίσως τα γνωστά\nεργοστάσια της βιομηχανίας του Imaging να μην έχουν κίνητρο να προωθήσουν\nτέτοιες λύσεις τη στιγμή που κερδοφορούν πιο πολύ από τους φακούς παρά τις\nμηχανές.
\n\n
Αυτό όμως δεν αποκλείει την καινοτομία που θα προέλθει από\nμη παραδοσιακή κατεύθυνση, ίσως από τον κόσμο των smartphone που επενδύει\nαφειδώς.

\n\n
Π. ΚΑΛΔΗΣ


Χειμώνας. Φωτογραφίζοντας στα χιόνια

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Φωτογραφίζονταςσταχιόνια
Ο φετεινός χειμώνας, κόντρα στις προβλέψεις από τις Κασσάνδρες, μας αντάμειψε με πλούσιες χιονοπτώσεις. Στα λευκοφορεμένα βουνά και τα χιονοδρομικά κέντρα, στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι φίλοι της φωτογραφίας έχουν φέτος αρκετές ευκαιρίες. Κόντρα στην κοινή πεποίθηση, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο αλλά να γίνουν προτροπή και … Περισσότερα..

Το χρώμα στη σύνθεση. Η δύναμη και το νοηματικό περιεχόμενο των χρωμάτων

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Τοχρώμαστησύνθεση
Ξεκινώντας από την προοπτική, την ισορροπία των γραμμών, τα σχήματα και τη φόρμα, την επανάληψη των αντικειμένων και την αξιοποίηση του φωτισμού, ως βασικών παραμέτρων της σύνθεσης, καταλήγουμε σε μια διάσταση που σπάνια εκμεταλλευόμαστε όσο πρέπει.. Το χρώμα. Ενώ οι ζωγράφοι, γραφίστες και άλλοι εικαστικοί καλλιτέχνες ελέγχουν απόλυτα το χρώμα των δημιουργιών τους, οι φωτογράφοι … Περισσότερα..
Live View. Ζωντανή προεπισκόπηση και autofocus

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Είναι γνωστό ότι όλες οι ψηφιακές compact διαθέτουν ζωντανή (σε πραγματικό χρόνο)  προεπισκόπηση της εικόνας στο κάδρο μας. Αυτό είναι σχετικά εύκολο, αφού δεν παρεμβάλλεται κανένα εμπόδιο μεταξύ φακού και αισθητήρα. Έτσι, με την ενεργοποίηση της μηχανής, ο αισθητήρας δέχεται το προσπίπτον φως, σχηματίζει το είδωλο και μετά από ορισμένη επεξεργασία το απεικονίζει στην οθόνη … Περισσότερα..

Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού