04/2017 - ©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Έκθεση με τις φωτογραφίες του διαγωνισμού World Press Photo

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: WorldPressPhoto
Τις βραβευμένες φωτογραφίες του 60ου ετήσιου διαγωνισμού φωτορεπορτάζ World Press Photo έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες έκθεσης στη Λισαβόνα.

Περισσότεροι από 5.000 φωτογράφοι από 126 χώρες υπέβαλαν στον διαγωνισμό περίπου 80.000 φωτογραφίες. Μεταξύ αυτών 45 βραβεύθηκαν σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.

Η έκθεση ταξιδεύει σε 45 χώρες. και έχουν την ευκαιρία να τη δουν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις βραβευμένες φωτογραφίες.Οι τοπ συμβουλές ενός φωτογράφου:

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo Technical Lessons ·
Tags: Instagram
Οι τοπ συμβουλές ενός φωτογράφου: Ετσι θα βγάλεις τις τέλειες φωτό για το Instagram

Ο Τόμι Κλάρκ ήταν ένας φωτογράφος μόδας που τα έβγαζε πέρα με το ζόρι μέχρι που ξεκίνησε να ανεβάζει τις φωτογραφίες του στο Instagram.
Ο 30χρονος Λονδρέζος αποτελεί αυτήν την στιγμή ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα φωτογράφων στην Βρετανία. Την περασμένη εβδομάδα τράβηξε φωτογραφίες για μια καμπάνια της Vodafone, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα κυκλοφόρησε την δική του σειρά ρούχων σε συνεργασία με την M&S.
Για τον ίδιο όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι άνθρωποι του χώρου ....Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την Νέα Σμύρνη

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΡάνιαΜπαλαχούτηηΓεωργίαΠαρασκευοπούλουκαιηΜαριλέναΣταμούλη
Η Ράνια Μπαλαχούτη, η Γεωργία Παρασκευοπούλου και η Μαριλένα Σταμούλη μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας της Εστίας Νέας Σμύρνης,  παρουσιάζουν έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Νέα Σμύρνη.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7/5  12.00 το μεσημέρι, Λυκούργου 1,  Ομόνοια 1ος όροφος.Έκθεση φωτογραφίας «Moments of Glory»

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Έκθεσηφωτογραφίας
Μια συναρπαστική έκθεση φωτογραφίας, με επίκεντρο πραγματικές «Στιγμές Δόξας» των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το 2016, όπως τις απεικόνισε ο φακός της Σελήνης Αλεξίας, της διαπιστευμένης φωτογράφου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).

Η έκθεση, η οποία θα γίνει στο μέγαρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Λευκωσία, θα είναι ανοικτή από την Παρασκευή 5 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Θα διοργανωθούν ξεναγήσεις της έκθεσης ως ακολούθως:

 -  Σάββατο 6 Μαΐου - στις 11:00

 -  Τρίτη 9 Μαΐου - Παρασκευή 12 Μαΐου, καθημερινά - στις 11:00 και στις 17:00

Κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων η Σελήνη Αλεξία θα μοιραστεί την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα περιγράψει τις ιστορίες πίσω από τις διάφορες στιγμές που φωτογράφησε και θα προφέρει tips για sports photography,

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Εντοπίστε το φίδι στην εικόνα και γράψτε το σημείο.

Δημοσιεύθηκε από σε *Kουίζ ·
Tags: Kουίζ
{ Τις αυξημένες αισθήσεις και το ανθρώπινο ένστικτο προκαλεί μία βιολόγος, μέσω μίας φωτογραφίας που ανέβασε στα social media. Η βιολόγος ζητά από τους ακολούθους της να εντοπίσουν το φίδι στην εικόνα και να το σημειώσουν.
Αν πιστεύετε πως είναι εύκολο, κάνετε λάθος. Η ειδική στα ερπετά βιολόγος παρουσιάζει μία εικόνα με το έδαφος καλυμμένο από κλαδιά και ξερά φύλλα. Κάπου εκεί βρίσκεται ένα δηλητηριώδες φίδι.
Πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση στη φύση, την οποία έχουν συναντήσει όλοι και ενδεχομένως να μην αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός φιδιού, το τσίμπημα του οποίου θα τους έβαζε σε περιπέτειες.     Βρείτε στην εικόνα το φίδι...  }

Προσωπικά σαν έμπυρος macro φωτογράφος το εντόπισα σχετικά εύκολα. Η απάντηση δεν είναι γραμμένη πουθενά. Αν επιθυμείτε να μάθετε,  μόλις θα απαντήσετε στην ανάρτηση με το πιθανό σημείο θα σας αποσταλεί η φωτογραφία με τον εντοπισμό του στο e-mail σας.

(Κλικ στην φωτογραφία)
Φωτογράφος άναψε τα φώτα στο Τσέρνομπιλ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Τσέρνομπιλ
Φωτογράφος άναψε τα φώτα στο Τσέρνομπιλ και το θέαμα είναι ανατριχιαστικό

Απαθανάτισε με φωτογραφίες κτήρια και δρόμους με ανοιχτά τα φώτα χάρη σε γεννήτριες

Το Πριπιάτ είναι μια πόλη-φάντασμα στην βόρεια Ουκρανία στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Ιδρύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1970 και σκοπός της ήταν να εξυπηρετεί όσους εργάζονταν στο κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ.

Εκκενώθηκε στις 27 Απριλίου 1986, μια ημέρα μετά την καταστροφή στον αντιδραστήρα 4 του Τσέρνομπιλ, που είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή τεράστιας ποσότητας ραδιενεργών ουσιών και αερομεταφερόμενων ισοτόπων

Τον Μάρτιο του 2016 ο Άνταμ Μπογιανόφσκι μαζί με την ομάδα του πήγαν στο Πριπιάτ, για να ανάψει τα φώτα στους δρόμους και τα κτήρια της πόλης χρησιμοποιώντας γεννήτριες.

Η ίδια ομάδα επανέλαβε το πείραμα κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών και απαθανάτισε σε φωτογραφίες τις προσπάθειές τους, κυρίως με πινακίδες νέον.Σεμινάριο φωτογραφικού πορτραίτου

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΜουσείοΦωτογραφίαςΘεσσαλονίκης
Σεμινάριο φωτογραφικού πορτραίτου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η απεικόνιση του φωτογραφικού πορτραίτου: η αναπαράσταση και η έκφραση

«Ένα πορτραίτο! Τι θα μπορούσε να είναι πιο απλό και πιο πολύπλοκο ταυτόχρονα, πιο προφανές και πιο βαθύ» – Charles Baudelaire, 1859

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο για το φωτογραφικό πορτραίτο με εισηγήτρια τη φωτογράφο Ιωάννα Φωτιάδου. Το πορτραίτο ως είδος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφικής δραστηριότητας. Στη διάρκεια των μαθημάτων θα οριστεί η έννοια του φωτογραφικού πορτραίτου και θα προσδιοριστούν τα είδη του, ενώ θα γίνει σύντομη ιστορική αναδρομή μέσα από την ιστορία της φωτογραφίας. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι τεχνικές του και θα συζητηθούν θέματα όπως η σχέση φωτογράφου και φωτογραφιζόμενου, η «τελετουργία» της διαδικασίας, η σημασία της «χημείας» στην επικοινωνία και πώς ....


Eργαλείο ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων φωτογραφιών

Δημοσιεύθηκε από σε *Technical News ·
Tags: Google
Νέο εργαλείο ψηφιοποίησης των εκτυπωμένων φωτογραφιών από την Google

Οι χρήστες θα μπορούν πια να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Ένα νέο εργαλείο για την μετατροπή των εκτυπωμένων φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή εισάγει η Google μαζί με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής PhotoScan. Οι χρήστες θα μπορούν πια να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά ώστε να αφαιρεί την αντανάκλαση που δημιουργείται όταν σκανάρουμε το γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί, ή τις φωτογραφίες που βρίσκονται ...Πλησιάζει η έναρξη της διοργάνωσης «Μέρες Φωτογραφίας»

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Ηδύφως
Η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» με έδρα στην οδό Κύπρου 63, και η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων προσκαλούν το κοινό στο Φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 5 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017.

Θα είναι ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις γύρω από την υπέροχη τέχνη και την ομορφιά της φωτογραφίας.

Θα λάβουν χώρα τρεις εκθέσεις φωτογραφίας:

• Δημοτική Πινακοθήκη: 5 - 28Μαΐου 2017

Έκθεση του Κώστα Μπαλάφα με τίτλο “Φωτογραφικές Μνήμες από τη Σύγχρονη Ελλάδα“, από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Εγκαίνια: Παρασκευή5 Μαΐου στις 20:00.

• Αγορά Αργύρη: 10 Μαΐου – 27 Μαΐου 2017

Έκθεση με τίτλο “ΚΟΙΤΑ ΜΕ” από τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας “Ηδύφως”. Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19:30.

• Παλαιά Δημοτικά Λουτρά: 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2017

Έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας με τίτλο “Στάχυα από το χωράφι μας”. Εγκαίνια: Σάββατο 19 Μαΐου στις 19:30.

Θα γίνουν παρουσιάσεις της φωτογραφικής δουλειάς γνωστών Ελλήνων φωτογράφων

- Πέτρος Κοτζαμπάσης (12 Μαΐου)

- Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης (15 Μαΐου)

- Βαγγέλης Γιωτόπουλος (17 Μαΐου).

Επίσης η η Γεωργία Ιμσιρίδου (υπεύθυνη του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Μπενάκη) θα παρουσιάσει το έργο του Κώστα Μπαλάφα (26 Μαΐου) στον χώρο που πραγματοποιείται και η έκθεση του.

*Τέλος ο Φωτομαραθώνιος Πάτρας(στις 7 Μαΐου) που για 1η φορά θα πραγματοποιηθεί και με μηχανές με instant φιλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες: http://www.idifos.com/meresfotografias/

Εκθεση φωτογραφίας της Καλλιόπης Βουτζαλή

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΚαλλιόπηΒουτζαλή
Tο σπίτι μου είμαι εγώ …” -Marianne Faithfull

Το 2014 ξεκίνησε η δημιουργία της δουλειάς »Unsettled Things Series» και αφορά μια σειρά αφηγηματικών φωτογραφικών εικόνων οι οποίες παρουσιάζουν σκηνές απώλειας, προσμονής, γαλήνης, μοναχικότητας μιας καθημερινότητας που θα μπορούσε να είναι σχεδόν ταινία. Μας δείχνουν πως το καταφύγιό μας, η στέγη μας είναι μια εσωτερική κατάσταση και μια εσωτερική διεργασία, που ορίζεται υποσυνείδητα από μνήμες. Οι πρωταγωνίστριες των εικόνων, ποζάρουν ευάλωτες στη στιγμή που παγώνει μέσα από το φωτογραφικό φακό, μια ατμόσφαιρα που φέρνει στο προσκήνιο εποχές που έχουν πια φύγει όπως και οι δικοί μας άνθρωποι που τις έχουν σημαδέψει. Το Φως και η σκιά πάλλονται μεταξύ τους σε ένα αρμονικό παιχνίδι, και κάνουν τις φιγούρες να αναδύονται μέσα από την διττότητα τους.

Η Καλλιόπη Βουτζαλή γεννήθηκε στην Ρόδο, και είναι πτυχιούχος του .....


Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού