06/2017 - ©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 29ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: παραστασηκαραγκιόζη
Φωτογράφοι του Athens Photo Festival 2017 μιλούν για το έργο τους

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΕλληνικόΚέντροΦωτογραφίας
© Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας διοργανώνει αύριο, Τρίτη 27 Ιουνίου (18:00-21:00), τη σειρά από ομιλίες/παρουσιάσεις "Photo Voices". Με γενικό μότο “We Speak Photography”, οι David Birkin, James Bridle, Στέλιος Καλλινίκου, Αρμενούη Κασπαριάν-Σαραϊδάρη, Simon Menner, Πάνος Τσαγκάρης, Απόστολος Ζερδεβάς και Ηώ Πάσχου, οι οποίοι συμμετέχουν στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2017, θα μοιραστούν μέσα από μία σειρά εικοσάλεπτων παρουσιάσεων εμπειρίες και θα μιλήσουν για το έργο τους.

Το "Photo Voices" θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς), στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017.

Οι ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων θα γίνουν στα αγγλικά. Η είσοδος είναι δωρεάν.«Αθως. Τα Χρώματα της Πίστης»: Έκθεση φωτογραφίας

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Έκθεσηφωτογραφίας
Ο δήμος Σιθωνίας θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας «Αθως / Τα Χρώματα της Πίστης» του Στράτου Καλαφάτη από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στην παραλία της Νικήτης.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους εμπλουτισμένο με νέες εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι του καλλιτέχνη στην Αθωνική πολιτεία.

Η έκθεση είναι συμπαραγωγή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας και παρουσιάζεται μετά από μια σπουδαία περιοδεία στην ελληνική επικράτεια αλλά και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις με τελευταίο σταθμό το μουσείο Manege στην Αγία Πετρούπολη.

Τα έργα της έκθεσης είναι αποτέλεσμα ενός φωτογραφικού οδοιπορικού πέντε ετών με αλλεπάλληλες αποστολές στο Άγιον Όρος από το 2008 μέχρι το 2013.Το Photometria Festival αναδεικνύει 'Ελληνες φωτογράφους

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: Photometria
Τρεις φωτογράφοι επιλέχτηκαν για να παρουσιάσουν την δουλειά τους στα φωτογραφικά φεστιβάλ της Βαλένθια , της Τουλούζ  και της Βουδαπέστης

Το Photometria Festival διευρύνοντας συνεχώς τις συνεργασίες του με φωτογραφικά φεστιβάλ άλλων χωρών και με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και προώθηση Ελλήνων φωτογράφων στο εξωτερικό είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους 3 επιλεχθέντες φωτογράφους, των portfolio reviews που έγιναν στα Ιωάννινα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στα φωτογραφικά φεστιβάλ της Βαλένθια (ES), της Τουλούζ (FR) και της Βουδαπέστης (HU).

Συγκεκριμένα η Tania Castro επέλεξε τον Χρήστο Σωτηρόπουλο για έκθεση φωτογραφίας στην επόμενη διοργάνωση του Photon Festival στην Βαλένθια, η Szilvia Mucsy τον Βασίλη Ζαβέρδα για έκθεση φωτογραφίας στο Budapest Photo Festival 2018 και ο Jacques Sierpinski τον Κωνσταντίνο Χατζή για προβολή σε γιγαντοοθόνη της δουλειάς του στα πλαίσια του Manifesto Festival της Τουλούζ.

Η συνεργασία των τριών φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα του δικτύου φωτογραφικών φεστιβάλ PHEN


Τάνια Πασχάλη - Έκθεση για το Παιδικό Χωριό SOS

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΤάνιαΠασχάληΠαιδικόΧωριόSOS
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας της Τάνιας Πασχάλη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παιδικό χωριό SOS και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν χθες στο wine bar OPUS, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Τάνιας Πασχάλη, με τίτλο "TRANSIENT" (Παροδικότητα) , η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 30/6/2017 με ώρες επισκέψεως από 17.00 έως 22.00 καθημερινώς.

Οι επισκέπτες με συγκίνηση θαύμασαν τις εξαίσιες φωτογραφίες λουλουδιών, ασπρόμαυρες και έγχρωμες, που έχει δημιουργήσει η Τάνια Πασχάλη.  Η φωτογράφος με τον φακό της, με πολλή τρυφερότητα και υπομονή, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει στιγμές από την σύντομη ζωή τους, τόσο κατά την εποχή της ανθοφορίας και της ευρωστίας τους, όσο και κατά την εποχή της φθοράς και παρακμής τους, τονίζοντας έτσι την παροδικότητα  και το εφήμερο της ύπαρξης .


Θηλασμος με φόντο εκπληκτικά τοπία

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo Show ·
Tags: ΣάραΜάρνεϊν
Φωτογράφοι απαθανατίζουν τη στιγμή του θηλασμού με φόντο εκπληκτικά τοπία

Ενα πρότζεκτ φωτογράφων παρουσιάζει μια σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν ενώ τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε μερικά από τα σημαντικότερα και πιο όμορφα σημεία της Αυστραλίας.

Η φωτογράφος και μητέρα δύο παιδιών, Σάρα Μάρνεϊν, δημιούργησε το συγκεκριμένο πρότζεκτ μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Μέσα από τις δυναμικές της φωτογραφίες που...

Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας στην Πάτμο

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΔιεθνέςφεστιβάλφωτογραφίαςστηνΠάτμο
Από τις 5 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου της Πάτμου.

Οι διοργανωτές του,  φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για  μια συνάντηση  φωτογράφων  από όλο τον κόσμο,  στην Πάτμο, το νησί  του οποίου το  brand name είναι διεθνώς γνωστό και αποτελεί τουριστικό προορισμό με επισκέπτες υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου.

Δικαίωμα  συμμετοχής θα έχουν με ένα μικρό αντίτιμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, με θέματα της δικής τους επιλογής, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα πώλησης των φωτογραφιών τους χωρίς η οργάνωση να αξιώνει κάποιο ποσοστό.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν προς το κοινό και ο χώρος που έχει επιλεγεί φέτος είναι το κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΠΑΤΜΙΟΝ» το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του πολυσύχναστου λιμανιού του νησιού.

Με το όνομα « Photosphere»  ξεκινάει φέτος  το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Πάτμο, με την ιδιαιτερότητα  ότι οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε εξωτερικό χώρο,  κάτω από τον λαμπερό έναστρο ουρανό του Αιγαίου.

Για την επιλογή των φωτογραφιών έχει δημιουργηθεί καλλιτεχνική επιτροπή από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της φωτογραφίας και όχι μόνο, οι οποίοι είναι οι: Darran Rees φωτογράφος, Κοσμάς Κουμιανός φωτογράφος, Βασιλίκα Σαριλάκη ιστορικός τέχνης, δημοσιογράφος, τεχνοκριτικός, Πάνος Κέκας σκηνοθέτης και Κώστας Ματθαίου αρχιτέκτων / σκηνογράφος.5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΔιεθνέςΦεστιβάλΦωτογραφίαςΑντιπάρου
Το πέμπτο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF) θα διεξαχθεί στην Αντίπαρο 1-10 Ιουλίου 2017. Το AIPF ξεκίνησε ταπεινά το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της  Μαίρης Χατζάκη επιμελήτριας της Αίθουσας Τέχνης «αντί», του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray. Το φεστιβάλ γρήγορα συγκέντρωσε δυναμική και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αληθινό στις ρίζες του, το φεστιβάλ εξακολουθεί να λειτουργεί σε μικρή κλίμακα. Για την ακρίβεια, το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο σοβαρό Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο». Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, για την πραγματοποίησή του έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές  και μέρος των εσόδων  έχουν δοθεί  στο τοπικό σχολείο ώστε να καλυφτούν ανάγκες του.

Η επιτυχία του AIPF οφείλεται στην τοποθεσία που πραγματοποιείται, στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου και στην αφοσίωση των μελών του. Δεν θα είναι ποτέ ένα τεράστιο φεστιβάλ, καθώς «η αγκαλιά του Κάστρου» είναι ο χώρος που το φιλοξενεί.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί» έναν από τους ....Ελληνίδα μοντέλο – φωτογράφος που αναστατώνει το Instagram

Δημοσιεύθηκε από σε *Personal photographers ·
Tags: ΕλισάβετΚασαμπαλίδου
Υπάρχουν οι σέλφι. Και υπάρχει και αυτό που κάνει στο δικό της Instagram η Ελισάβετ Κασαμπαλίδου. Βλέπεις τις φωτογραφίες της και αναρωτιέσαι «που βρίσκει τους φωτογράφους που της κάνουν αυτές τις υπερπαραγωγές», και μετά προσέχεις το #selfshot στην περιγραφή.

«Για μένα η εικόνα είναι μαγεία. Σκέφτομαι κάτι, το βάζω σαν εικόνα στο μυαλό μου και το εκτελώ. Μου αρέσει αποκλειστικά η φωτογραφία πορτρέτου, γυμνού και σκηνοθετημένου. Δεν βγάζω λίμνες και πάπιες :)» λέει η ίδια για το χόμπι της. «Είναι μια μορφή έκφρασης για μένα. Θα μπορούσα να το κάνω και για άλλους, να τους έχω ως μοντέλα, αλλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο και προς το παρόν δεν τον έχω. Όταν τυχαίνει και έχω χρόνο και έμπνευση, βγάζω φωτογραφίες».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και χρησιμοποιεί μηχανή (Canon EOS 600D) και τρίποδο στο 95% των περιπτώσεων – σπάνια καταφεύγει στο κινητό. «Κάθε φωτογραφία είναι πολλές λήψεις. Έχω χτυπήσει και χίλιες λήψεις για μία φωτογραφία προκειμένου να έχω το αποτέλεσμα που θέλω».Φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα 60.000$ και με φιλμ

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: FujiGx617
Φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα 60.000$ και με φιλμ – Θα καταλάβετε τη διαφορά;

Ο φωτογράφος τοπίου κάνει ένα πείραμα για να αποδείξει πως η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχει διαφορές στην φωτογράφιση συγκριτικά με τις κλασικές μεθόδους. Ο ίδιος το 2011 αγόρασε μια μεταχειρισμένη κάμερα Fuji Gx617 από το eBay, μια φωτογραφική μηχανή που κατασκευάστηκε το 1993, η οποία λειτουργούσε με το κλασικό φιλμ. Με αυτήν εκπαιδεύτηκε και έγινε ένας εξαιρετικός φωτογράφος τοπίων, αγαπώντας ιδιαίτερα αυτή την πρώτη του φωτογραφική μηχανή. Το 2016 αγόρασε μια ολοκαίνουρια ψηφιακή κάμερα αξίας 60.000 δολαρίων με το σκεπτικό ότι θα φωτογράφιζε καλύτερα από την παλιά του μηχανή. Ο ίδιος μάλιστα έκανε ένα πείραμα τραβώντας φωτογραφίες και με τις δύο για να δείξει τη διαφορά. Οι μισές καταγράφηκαν σε μία από τις πιο ακριβές φωτογραφικές μηχανές του κόσμου και οι άλλες μισές σε κάμερα από δεύτερο χέρι του 1993. Μπορείτε να εντοπίσετε τη διαφορά;Παλαιότερες δημοσιεύσεις
ΠΩΛΕΊΤΑΙ φωτογραφική μηχανή
Untitled Document

ΠΩΛΕΊΤΑΙ φωτογραφική μηχανή Nikon D3x με 35000 klik/(300. 000 Nikon όριο κλικ), με τον φακό  τον Νikkor AF –VR  70-200 mm f/2. 8G  ED-N λόγο αλλαγής εξοπλισμού. Δεν υπάρχει καμία  ανάγκη οπότε μόνο σοβαρές προτάσεις και μόνο από Ελλάδα. Ενδεικτική τιμή 2.800€. προτάσεις για τιμή στο e-mail nikost@protonmail.com

facebook
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού