09/2017 - ©Photo – News - ©NikosT - ©Photo-News.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Athens Photo Marathon

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: AthensPhotoMarathon
Μαραθώνιος ΦωτογραφίαςΔηλώστε Συμμετοχή
  

 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Διάρκεια δράσης: 11:00-18:00
Σημείο εκκίνησης: Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς)

Το Athens Photo Marathon, η μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.
Σε μια εποχή που η εικόνα αποτελεί κύριο μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων, το Athens Photo Marathon με γενικό μότο "We are all photographers", καλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ξεχωριστό και ανοιχτό σε όλους φωτογραφικό δρώμενο στην πόλη.

Με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία και όχημα τη φωτογραφική τους μηχανή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σ’ έναν «μαραθώνιο», προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με επίκεντρο την πόλη.

Το Athens Photo Μarathon ξεφεύγει από τα όρια ενός συμβατικού διαγωνισμού, προτείνοντας να δούμε την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει, με άλλο βλέμμα. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η διάθεση για πειραματισμό, έκφραση και δημιουργία.

Η φετινή διοργάνωση κορυφώνεται με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών και την ειδική έκθεση με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν, στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλασίο του Athens Photo Festival 2018. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας €9.000.

Το Athens Photo Marathon διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας με την υποστήριξη της Nikon, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2017, το οποίο πραγματοποιείται με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συμμετοχή στο Athens Photo Marathon είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.photomarathon.gr.Τέχνη του ορίου και των ορίων

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΝίκηΚαρκατσέληArtSpace


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Αγαπητοί φίλοι  

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζουμε με μία άλλη μορφή και με νέα διεύθυνση, ίσως πιο σύγχρονη,  την γκαλερί μας  με την επωνυμία ΑΘΩΝΟΣ Art Space στην  Παπαμάρκου 24 (περιοχή Πλατείας Άθωνος).
Αφορμή μας δίνει η ετήσια γιορτή των καταστηματαρχών του ξεχωριστού αυτού δρομάκου του κέντρου της πόλης. Σας περιμένουμε από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 10:00 το βράδυ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.  Εφέτος συμμετέχουν και τα 13 καταστήματα του δρόμου και η γιορτή (με συναυλίες, happening, εργαστήρια κτλ) θα είναι απλωμένη από τη μία έως την άλλη γωνία.

Στο δικό μου χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση χαρακτικής του Βασίλη Καρκατσέλη (σε επιμέλεια του Ηρακλή Γκουντάρα, Ιστορικού Τέχνης - Μουσειολόγου), ενώ παράλληλα θα εκτεθούν φωτιστικά, μπλουζάκια και άλλα χρηστικά αντικείμενα. Έξω από την γκαλερί (στον πεζόδρομο) θα λειτουργήσει, από τον ίδιο καλλιτέχνη, αντίστοιχο εργαστήριο παραγωγής και εκτύπωσης χαρακτικού έργου. Για την παρουσία της φωτογραφίας δε θα αναφερθώ εδώ. Ας λειτουργήσουν και κάποιες εκπλήξεις!

Ευελπιστώ πως θα περάσουμε υπέροχα και θα γλεντήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως.
Όσοι πιστοί προσέλθετε. Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Νίκη Καρκατσέλη
(Τηλ 6978 734 513)


Λίγα λόγια για την Οδό Παπαμάρκου.

Ένα κάλεσμα για γιορτή. Μια γιορτή από τους ανθρώπους που εργάζονται, δραστηριοποιούνται και ζουν εδώ.
Μια ευκαιρία γνωριμίας με έναν μικρό (άγνωστο) δρόμο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Ένας δρόμος επίκεντρο μιας άλλοτε ακμάζουσας εμπορικής συνοικίας, του ανατολίτικου παζαριού παλαιότερα, της πλατείας Άθωνος μεταπολεμικά.
Η αγορά προϋπήρχε της πυρκαγιάς, ως σημείο συνάντησης αλλόθρησκων και αλλόδοξων. Μικρά μαγαζάκια σε στεγασμένους δρόμους –εξάλλου η εμπορική δραστηριότητα λάμβανε χώρα στον δρόμο.
Η περιοχή αποκτάει την τωρινή της μορφή χάριν στον σχεδιασμό και στις πολεοδομικές παρεμβάσεις του σχεδίου Εμπράρ, το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία μιας αμιγώς εμπορικής συνοικίας στο κέντρο της πόλης.
Μικροεπαγγέλματα και μικροτεχνίτες απέκτησαν επαγγελματική στέγη σε διώροφα κτίσματα, νεο-βυζαντινού ύφους, με ισόγειο, πατάρι και δίλοβα παράθυρα.
Μεταπολεμικά στεγάστηκαν σε αυτά βιοτεχνίες χαρτικών, καταστήματα τσαγκάρηδων, καρεκλάδων και επιπλοποιών, τορναδόρων και ραφτών, μικρά καφενεία και μαγειρεία.
Με τον σεισμό του ’78 πολλά πατάρια έπεσαν και σταδιακά οι χρήσεις θα αλλάξουν.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια η οδός Παπαμάρκου στεκόταν ως απομεινάρι μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής, ως σημείο απόδρασης από την οχλοβοή της σύγχρονης πόλης.
Σήμερα τα ίχνη του χρόνου είναι εμφανή πάνω στους χώρους, αλλά και στους ανθρώπους. Ίχνη από επαγγέλματα του παρελθόντος που σταδιακά χάνονται.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή μετασχηματίζεται σε μια γειτονιά μεικτών χρήσεων όπου δραστηριοποιούνται παραδοσιακά καταστήματα καλαθοπλεκτικής, αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία, εργαστήρια σχεδίασης και παραγωγής κεραμικών, επίπλων, ειδών ένδυσης και κοσμήματος, αλλά και μαγαζιά εστίασης.

Οδός Παπαμάρκου. Το νέο πρόσωπο μιας ιστορικής γειτονιάς.

Περισσότερα για το Papamarkou Street Party στη διεύθυνση:
Πληροφορίες σχετικά με τις εικόνες που έχουν προστεθεί στο Getty Images

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: GettyImages
Important Information on Retouched Images   
 
Cliquez ici pour lire cette communication en français.
Klicken Sie hier, um diese Kommunikation in deutsche Sprache anzuzeigen.
Нажмите здесь, чтобы посмотреть эту запись на русском.

Effective 1st October 2017 a new French law obliges clients who use commercial images in France to disclose whether the body shape of a model has been retouched to make them look thinner or larger.

As a result, also effective October 1st, we have amended our Creative Stills Submission Requirements to require that you do not submit to us any creative content depicting models whose body shapes have been retouched to make them look thinner or larger.

Please note that other changes made to models like a change of hair color, nose shape, retouching of skin or blemishes, etc., are outside the scope of this new law, and are therefore still acceptable.

Effective 1st October 2017, any content submitted where this type of retouching has been carried out will be a breach of our Submission Requirements and your Agreement with us.


Sincerely,  

Getty images | iStock    

Έκθεση Φωτογραφίας Καλλιτεχνικού Γυμνού

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΈκθεσηΓυμνούστοCinemarian
Έκθεση Γυμνού στο Cinemarian

inemarian,   Παρασκευή, Σάββατο  20 -21  Οκτωβρίου 2017, 18:00 - 22:00

Είσοδος ελεύθερη
Φωτογράφοι

Αγγελική Πρέντζα, Γιώργος Λόης, Μπάμπης Ντιρίντης, Δημήτρης Ρουστάνης, Ανδρέας Σπίνος, Γιάννης Τριανταφύλλου,  Ανδρέας Κατσικούδης, Γιώργος Αγγελογιάννης, Βίκυ Χίου, Βασίλης Μπατζανόπουλος, Γιάννης Σωτηρίου,  Ελένη Λαμπροπούλου, Πέννυ Φραγκάκη, Γωγώ Γαλανοπούλου,  VOULIS,  Φώτης Θεοδωρακόπουλος, Χρήστος Τσαλτάμπασης, Ζαχαρούλα Καλομινίδου, Γιάννης Ψυλλάκης, Ιωάννα Τσούμα, Νώντας Κλεάνθης

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφοι στα εργαστήρια που οργάνωσαν ο Ανδρέας Κατσικούδης κι ο Δημήτρης Ρουστάνης.

Φωτογραφίες με διάφορα μοντέλα σε κλειστό, αλλά και σε ανοιχτό χώρο (θάλασσα, δάσος, εγκαταλειμμένο κτίριο) που δείχνουν πόσο διαφορετικό είναι το βλέμμα του κάθε φωτογράφου. Την ίδια ώρα, με παρόμοιο φως και το ίδιο μοντέλο, ο καθένας και η καθεμία μας εκφράστηκε με το δικό του τρόπο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης, Δημήτρης Ρουστάνης

Αφίσα: Πέννυ Φραγκάκη


Φιλοξενία: Cinemarian, Ο ανεξάρτητος χώρος για τον κινηματογράφο και τις τέχνες


www.cinemarian.gr     www.andreaskatsikoudis.com

Α.Κ.
Twitter: twitter.com/akatsikoudis
Facebook: facebook.com/AndreasKatsikoudis
YouTube: www.youtube.com/akatsikoudis
Blog: akatsikoudis.blogspot.com
Site: www.andreaskatsikoudis.com

Οι εκδηλώσεις μας: www.allevents.by/AndreasKatsikoudisΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία .....

Δημοσιεύθηκε από σε *Other Pages ·
Tags: Φωτογραφία
Το Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα. click in photoΠοιο ζώο βλέπετε πρώτα;

Μόλις απαντήσετε, δείτε παρακάτω την ανάλυση της προσωπικότητάς σας!

Οι επιλογές μας, συχνά μιλούν για το ποιοι είμαστε πραγματικά ως άνθρωποι.

Και τα ζώα έχουν τις προσωπικότητές τους.

Το ζώο που επιλέγετε, μπορεί να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εσάς!

Ποιο ζώο είδατε πρώτα στην παραπάνω φωτογραφία;

1. ΠεριστέριΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Αν είδατε πρώτα το περιστέρι, πιθανότατα να έχετε μια καθαρή και ειρηνική ψυχή. Έχετε μια ισχυρή σύνδεση με τους ανθρώπους-τους εμπνέετε. Και εκτιμάτε όσους είναι γύρω σας περισσότερο από τα υλικά αγαθά.

2. ΠεταλούδαΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Αν είδατε πρώτα την πεταλούδα, μπορεί να έχετε μια ηδονιστική προσωπικότητα. Θέλετε να ζήσετε την ευχαρίστηση που η ζωή σας προσφέρει και δεν θέλετε να χάσετε καθόλου χρόνο περιμένοντας για να τα κάνετε όλα. Μια μικρή συζήτηση, είναι πάρα πολύ μεγάλη δουλειά για να λάβετε μέρος. Καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος, μισείτε την ιδέα να τον σπαταλάτε σε κάτι που σας τσακίζει ή δεν σας ενδιαφέρει.

3. ΓεράκιΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Είστε περιπετειώδεις, εάν το πρώτο που είδατε ήταν το γεράκι! Θέλετε να ανεβαίνετε ψηλά, και δεν ικανοποιείστε, μέχρι να περάσετε τους συμμαθητές και τους συναδέλφους σας. Η εμπιστοσύνη και η υπερηφάνεια για το ποιοι είστε, είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις σας. Δεν μπορείτε να αντέξετε οποιονδήποτε σας κρατά πίσω και πιθανότατα δεν θα ανεχτείτε αυτή τη συμπεριφορά για πολύ.

4. ΣκύλοςΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Τα σκυλιά, είναι από καιρό ένα σύμβολο πίστης. Είστε πιθανόν ένα ανιδιοτελές, πιστό πρόσωπο, που πάντα βάζει τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές του. Ενώ αυτό είναι ένα αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό, σας κοστίζει. Κάνοντας πάντα πράγματα για τους άλλους σας κοστίζει, αλλά η καρδιά σας εκτιμάται!

5. ΛύκοςΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Είδατε πρώτα τον λύκο; Έχετε πιθανότατα ιδιωτική αξία. Είστε επιλεκτικοί όταν πρόκειται να επιλέξετε τους φίλους σας, καθώς έχετε μάθει να μην εμπιστεύεστε πάρα πολλούς ανθρώπους. Έχετε έναν μικρό αλλά στενό κύκλο φίλων, που εμπιστεύεστε μερικές από τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής σας.

6. Αλογάκι της ΠαναγίαςΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Ίσως να αντιπαθείτε τις μικρές συζητήσεις και να προτιμάτε να περνάτε χρόνο μόνοι σας. Ενώ είστε περισσότερο μοναχικοί τύποι, όταν είστε αναγκασμένοι να κοινωνικοποιήσετε, τα πάτε πολύ καλά με τους άλλους. Η νοημοσύνη σας είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σας. Αν χρειαστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δύναμη για να χειριστείτε το περιβάλλον γύρω σας για να ταιριάξετε τις ανάγκες σας.

7. ΚάβουραςΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Αν το ζώο που είδατε πρώτο ήταν το καβούρι, ίσως είστε πεισματάρης. Έχετε χτίσει τοίχους και έχετε προσκολληθεί στη ζώνη άνεσής σας. Ωστόσο, αφήνετε περιστασιακά την προστατευτική σας φούσκα, και όταν το κάνετε, δεν θα επιστρέψετε σε αυτήν μέχρι να ολοκληρώσετε όσα έχετε θέσει να κάνετε. Μπορεί να φερθείτε επιθετικά, σε όσους προσπαθούν να κοιτάξουν στα βάθη της προσωπικότητάς σας.

8. ΆλογοΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Εκτιμάτε την ελευθερία. Έχετε την νοοτροπία ότι μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε, αλλά είστε επίσης γενναιόδωροι. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιείτε την ελευθερία σας για να ωφελήσετε τις ζωές των άλλων. Απολαμβάνετε να κάνετε πράγματα για τους άλλους και εργάζεστε ακούραστα για να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους.

9. ΚόταΤο Ζώο που Είδες Πρώτα στη Φωτογραφία Αποκαλύπτει την Προσωπικότητά σου!!! Τι είδες πρώτα;

Εάν είδατε πρώτα την κότα, είστε σπιτόγατος, με τα χέρια κάτω! Απολαμβάνετε να κάνετε μικροπράγματα στο σπίτι σας, διακόσμηση, οργάνωση, γενικώς να το μετατρέπεται σε παράδεισό σας. Καλή τύχη σε όποιον θέλει να σας βγάλει από τη ζώνη άνεσής σας!

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: PapamarkouStreetPartyΝίκηΚαρκατσέλη


Μεθαύριο Σάββατο 30 \nΣεπτεμβρίου από τις 4-11.30 μμ

Αγαπητοί φίλοι  

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζουμε με μία άλλη μορφή και με νέα διεύθυνση, ίσως πιο σύγχρονη,  την γκαλερί μας  με την επωνυμία ΑΘΩΝΟΣ Art Space στην  Παπαμάρκου 24 (περιοχή Πλατείας Άθωνος), Θεσσαλονίκη.

Αφορμή μας δίνει η ετήσια γιορτή των καταστηματαρχών του ξεχωριστού αυτού δρομάκου του κέντρου της πόλης. Σας περιμένουμε από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 10:00 το βράδυ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.  Εφέτος συμμετέχουν και τα 13 καταστήματα του δρόμου και η γιορτή (με συναυλίες, happening, εργαστήρια κτλ) θα είναι απλωμένη από τη μία έως την άλλη γωνία.


Στο δικό μου χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση χαρακτικής του Βασίλη Καρκατσέλη (σε επιμέλεια του Ηρακλή Γκουντάρα, Ιστορικού Τέχνης - Μουσειολόγου), ενώ παράλληλα θα εκτεθούν φωτιστικά, μπλουζάκια και άλλα χρηστικά αντικείμενα. Έξω από την γκαλερί (στον πεζόδρομο) θα λειτουργήσει, από τον ίδιο καλλιτέχνη, αντίστοιχο εργαστήριο παραγωγής και εκτύπωσης χαρακτικού έργου. Για την παρουσία της φωτογραφίας δε θα αναφερθώ εδώ. Ας λειτουργήσουν και κάποιες εκπλήξεις!


Ευελπιστώ πως θα περάσουμε υπέροχα και θα γλεντήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για εμάς.


Νίκη Καρκατσέλη

 

Λίγα λόγια για την Οδό Παπαμάρκου.

Ένα κάλεσμα για γιορτή. Μια γιορτή από τους ανθρώπους που εργάζονται, δραστηριοποιούνται και ζουν εδώ.
Μια ευκαιρία γνωριμίας με έναν μικρό (άγνωστο) δρόμο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Ένας δρόμος επίκεντρο μιας άλλοτε ακμάζουσας εμπορικής συνοικίας, του ανατολίτικου παζαριού παλαιότερα, της πλατείας Άθωνος μεταπολεμικά.
Η αγορά προϋπήρχε της πυρκαγιάς, ως σημείο συνάντησης αλλόθρησκων και αλλόδοξων. Μικρά μαγαζάκια σε στεγασμένους δρόμους –εξάλλου η εμπορική δραστηριότητα λάμβανε χώρα στον δρόμο.
Η περιοχή αποκτάει την τωρινή της μορφή χάριν στον σχεδιασμό και στις πολεοδομικές παρεμβάσεις του σχεδίου Εμπράρ, το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία μιας αμιγώς εμπορικής συνοικίας στο κέντρο της πόλης.
Μικροεπαγγέλματα και μικροτεχνίτες απέκτησαν επαγγελματική στέγη σε διώροφα κτίσματα, νεο-βυζαντινού ύφους, με ισόγειο, πατάρι και δίλοβα παράθυρα.
Μεταπολεμικά στεγάστηκαν σε αυτά βιοτεχνίες χαρτικών, καταστήματα τσαγκάρηδων, καρεκλάδων και επιπλοποιών, τορναδόρων και ραφτών, μικρά καφενεία και μαγειρεία.
Με τον σεισμό του ’78 πολλά πατάρια έπεσαν και σταδιακά οι χρήσεις θα αλλάξουν.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια η οδός Παπαμάρκου στεκόταν ως απομεινάρι μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής, ως σημείο απόδρασης από την οχλοβοή της σύγχρονης πόλης.
Σήμερα τα ίχνη του χρόνου είναι εμφανή πάνω στους χώρους, αλλά και στους ανθρώπους. Ίχνη από επαγγέλματα του παρελθόντος που σταδιακά χάνονται.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή μετασχηματίζεται σε μια γειτονιά μεικτών χρήσεων όπου δραστηριοποιούνται παραδοσιακά καταστήματα καλαθοπλεκτικής, αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία, εργαστήρια σχεδίασης και παραγωγής κεραμικών, επίπλων, ειδών ένδυσης και κοσμήματος, αλλά και μαγαζιά εστίασης.

Οδός Παπαμάρκου. Το νέο πρόσωπο μιας ιστορικής γειτονιάς.


Περισσότερα για το Papamarkou Street Party στη διεύθυνση:


33 Κοζανίτες φωτογράφοι εκθέτουν τις φωτογραφίες τους

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΣωκράτηςΜουτίδηςΑννίταΚουτσονάνου


To απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν στη Χαρτοθήκη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Κοζανιτών δημιουργών με τίτλο "33 βλέμματα" που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν απο δύο χρόνια, με στόχο την έκδση του ομώνυμου λευκώματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γνωρίσει το φιλότεχνο κοινό ανθρώπους που γεννήθηκαν, σπούδασαν ή μένουν στην Κοζάνη μέσα απο τις φωτογραφίες τους.Στο σκεπτικό της συνεργασίας αυτής αναφέρθηκε η αρχιτέκοντας και μέλος του Δ.Σ. της Κοβενταρείου Αννίτα Κουτσονάνου, ενώ απο την πλευρά του ο φωτογράφος Σάκης Δαζάνης ευχήθηκε η έκθεση αυτή να είναι μόνο η αρχή.
Ωράριο λειτουργίας:Καθημερινά:  9:00-13:00 & 18:00-21:00Σάββατο: 18:00-21:00    Κυριακή: 10:30π.μ – 14:00Η δράση υποστηρίζεται  από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Δείτε τις φωτογραφίες
Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tvApple iPhone 8 Plus The best smartphone camera we’ve ever tested

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: AppleiPhone8Plus


Το DxOMark διενήργησε τα καθιερωμένα του αναλυτικά φωτογραφικά τεστ και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το iPhone 8 Plus είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο φωτογραφικό smartphone. Πριν προχωρήσουμε στα αποτελέσματα του DxOMark, ας θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά της κάμερας του iPhone 8 Plus:


12MP wide-angle κάμερα με αισθητήρα BSI (f/1.8)
12MP telephoto κάμερα (f/2.8)
Optical zoom με digital zoom μέχρι 10x
Portrait mode
Portrait Lighting (beta)
Optical image stabilization
Quad-LED True Tone flash με Slow sync
Autofocus (focus pixels)
Wide-gamut color capture
Λειτουργία αναγνώρισης Προσώπου και Σώματος
AutoHDR
To iPhone 8 Plus έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία που έχει λάβει ποτέ smarphone στα test του DxOMark (94), ξεπερνώντας τους 90 πόντους που μέχρι σήμερα κρατούσαν στην κορυφή τα Google Pixel και HTC U11.

Εντωμεταξύ, το iPhone 8 έλαβε 92 πόντους στα φωτογραφικά τεστ και έτσι πλέον η κατάταξη του DxOMark διαμορφώνεται ως εξής:

The Apple iPhone 8 Plus has a main camera system truly worthy of a flagship phone. Similar to the iPhone 7 Plus, it features two cameras — a wide-angle 12MP main camera, and a 12MP telephoto camera with a slower lens for zooming in on subjects and for special effects such as Portrait mode. Comparing the camera datasheets of the older iPhone 7 Plus and the new iPhone 8 Plus make the two look almost identical; however, under-the-hood upgrades have given the 8 Plus an image quality and camera performance boost in almost every one of our tested categories.

Key camera specifications:

12MP main (wide-angle) camera with BSI sensor, f/1.8 lens
12MP telephoto camera, f/2.8 lens
Optical zoom, with digital zoom up to 10x
Portrait mode
Portrait Lighting (beta)
Optical image stabilization (main camera only)
Quad-LED True Tone flash with Slow sync
Autofocus with focus pixels
Wide-gamut color capture
Body and face detection
AutoHDR

Οι καλύτερες φωτογραφίες αστρονομίας της χρονιάς

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo Show ·
Tags: φωτογραφίεςαστρονομίας


Ο διαγωνισμός «Καλύτερου Φωτογράφου Αστρονομίας» του Insight είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του παγκοσμίως, προσελκύοντας κάθε χρόνο μία σειρά από συγκλονιστικές εικόνες νυχτερινού ουρανού και σπάνιες θεάσεις του Σύμπαντος, από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστροφωτογράφους. Μακρινά νεφελώματα, αστρικά μονοπάτια και «πόζες» του Γαλαξία μας βραβεύτηκαν και ξεχώρισαν μέσα από 3.800 συμμετοχές από 91 διαφορετικές χώρεςΠρώτη υποβρύχια έκθεση εναέριων φωτογραφιών στην Κω

Δημοσιεύθηκε από σε *Photo News ·
Tags: ΜιχάληΠατακοΚω

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια από τις πιο πρωτότυπες εκθέσεις φωτογραφίας του κόσμου, στα τέλη Αυγούστου, στην Κω! Ο λόγος για την πρώτη υποβρύχια έκθεση εναέριας φωτογραφίας του Μιχάλη Πατακού, που εντυπωσίασε όσους κολύμπησαν στα νερά του νησιού, φόρεσαν τη μάσκα τους και… απόλαυσαν με αυτόν τον αξέχαστο τρόπο τα έργα του!

Το idrones, ως χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης, σας παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο εγχείρημα του ιδιαίτερα ικανού, αλλά και ευφάνταστου, αεροκινηματογραφιστή!

Παλαιότερες δημοσιεύσεις
©copyright design and developer 2016 - 2017 ©NikosT All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού