personal blog - NikosT

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Microsoft: Πρόσθεσε στη Bing δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης πιο εξελιγμένες από εκείνη του ChatGPT

NikosT
Δημοσιεύθηκε από σε blog · 8 Φεβρουάριος 2023
Ο αμερικανικός κολοσσός έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην επίσης αμερικανική εταιρεία OpenAI, δημιουργό του ChatGPT, και πλέον αρχίζει να αξιοποιεί τη σχετική «έξυπνη» τεχνολογία της λεγόμενης δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να δίνει έτοιμες απαντήσεις σε μορφή κειμένου.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τη Google, καθώς η εμφάνιση του ChatGPT έχει πλέον πυροδοτήσει ένα νέο ανταγωνισμό «κολοσσών».
«Η κούρσα ξεκινάει σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της Microsoft Σάτια Ναντέλα καθώς η εταιρεία του βλέπει πλέον ένα παράθυρο ευκαιρίας για να κοντράρει τη Google σε ένα πεδίο, όπου οι μηχανές αναζήτησης θα προσφέρουν πια περισσότερα πράγματα από όσα μέχρι σήμερα.
Ο Ναντέλα δήλωσε ότι χάρη στην δημιουργική και διαλογική τεχνητή νοημοσύνη η φύση των online αναζητήσεων -και όχι μόνο- πρόκειται να αλλάξει, όπως άλλωστε έδειξε και η εμπειρία του ChatGPT.
Εκτίμησε δε, ότι «αυτή η τεχνολογία θα μεταμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού που ξέρουμε».
Η πιο «έξυπνη» Bing δεν θα δίνει πλέον μόνο παραπομπές σε site, αλλά πιο λεπτομερείς και σαφείς απαντήσεις, έχοντας συνθέσει περιεχόμενο από διάφορες διαδικτυακές πηγές.
Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κάνουν chat με την Bing, για να διευκρινίζουν καλύτερα τι θέλουν να μάθουν.
Η νέα Bing θα είναι άμεσα διαθέσιμη για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά με περιορισμένο αριθμό αναζητήσεων για κάθε χρήστη, ενώ μετά από μερικές εβδομάδες θα είναι διαθέσιμη και σε κινητές συσκευές, όπως τα smartphones.
Σημειώνεται ακόμα, ότι η Microsoft Teams θα προσφέρει πια τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του ChatGPT, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει με το πρόγραμμα πλοήγησης Edge των Windows και τις υπηρεσίες που η Microsoft παρέχει στο cloud, καθώς και σε άλλα προϊόντα της, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.
Η «απάντηση» της Google
Η Google ετοιμάζεται να απαντήσει και ήδη ανακοίνωσε το chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bard ως απάντηση στο ChatGPT και πλέον στη Bing.
Η δική της πρόταση θα κάνει την εμφάνισή της σε μερικές εβδομάδες, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων δοκιμών.
Τονίζεται ακόμα ότι και η μηχανή αναζήτησής της Google θα ενσωματώσει πιο «έξυπνη» τεχνολογία.
Εξάλλου, για τη Google δεν υπάρχει περιθώριο καθώς η Microsoft δείχνει αποφασισμένη να επικρατήσει στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.
https://www.pronews.gr/epistimes/tehnologia-epistimes/microsoft-prosthese-sti-bing-dynatotites-texnitis-noimosynis-pio-ekseligmenes-apo-ekeini-tou-chatgpt/



Δεν υπάρχουν σχόλια
e-Mail: info@nikost.gr  
Επιστροφή στο περιεχόμενο