personal blog - NikosT

Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAE.org.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

NikosT
Δημοσιεύθηκε από σε blog · 2 Δεκέμβριος 2023
SAE.org.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2023  09:53


Αθήνα 27/11/2023

Αρ. Πρωτ. 0141/23



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Τον Ιούνιο του 2022 το Δ.Σ μετά από εισήγηση του Προεδρείου, ενημέρωσε τα μέλη του  μέσω της ανακοίνωσης και της αίτησης του επανυπολογισμού που λάβατε στο σπίτι σας, για αυτό που πέτυχε το προεδρείο, με  διαπραγμάτευση, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να υπάρχει πριν αίτημα ανάλογης διεκδίκησης από οποιονδήποτε, από τότε που εφαρμόστηκε ο επανυπολογισμός των συντάξεών μας με τον νόμο 4387/16, ο οποίος εφαρμόστηκε τον Ιαν/2019 και αντιληφθήκαμε όλοι με την έκδοση των ενημερωτικών τον 10/2019.



Το αποτέλεσμα της συμφωνίας μας αποτυπώθηκε στο έγγραφο του ΥΕΚΥ με νούμερο Φ. 11221/35738/13.4.2022. Βάσει αυτού έγινε ο επανυπολογισμός στις πρώτες 16 πιλοτικές αποφάσεις συνταξιοδότησης.  Όλη αυτή η διαδικασία την οποία έπρεπε να εφαρμόσει και να υλοποιήσει ο ΕΦΚΑ, ήταν πρωτόγνωρη και άγνωστη για αυτόν, αφού δεν υπήρχε στις υπηρεσίες του, η διόρθωση της ανταποδοτικής σύνταξης. Για την υλοποίηση της συμφωνίας δημιουργήθηκε μία υπηρεσία, στα κεντρικά του γραφεία, όπου δεχόταν τις αιτήσεις για τον επανυπολογισμό που θα διαβίβαζε σε αυτήν ο Σύλλογος μας. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι έχουμε διαβιβάσει μέχρι σήμερα 7.200 αιτήσεις συναδέλφων-μελών μας.



Μάλιστα με την σύνταξη του Νοεμβρίου 2022, πήραν την διόρθωση της ανταποδοτικής τους σύνταξης οι πρώτοι συνάδελφοι. Τους επόμενους μήνες  όλο και περισσότεροι συνάδελφοι έπαιρναν την διόρθωση της ανταποδοτικής τους σύνταξης και την απάλειψη-εξαφάνιση  της προσωπικής διαφοράς.



Από την αρχή της δημοσιοποίησης αυτής της απόδειξης και αποδοχής από τον ΕΦΚΑ, δεχτήκαμε κακόβουλη αμφισβήτηση από τους γνωστούς- άγνωστους εναντίων των συνταξιούχων-μελών μας και επανειλημμένες προσπάθειες για την απαξίωση ακόμα και την καταστροφή αυτής της πραγματικής και ουσιαστικής προσπάθειας του Συλλόγου μας. Η επιτυχία μας αυτή του επανυπολογισμού ήταν προσφορά στα μέλη μας χωρίς οικονομική αιμορραγία  για αυτά και υλοποιείται, ακόμα και σήμερα, από εμάς και κάποιους συναδέλφους με πνεύμα εθελοντισμού, χωρίς καμία προσωπική απολαβή,  αλλά με το ουσιαστικό πνεύμα της προσφοράς και μόνον.



Ενοχλούσαμε πολύ, αυτούς που ήθελαν την προσφυγή στο ΣτΕ με αβέβαιο αποτέλεσμα αλλά και αυτούς που ήθελαν απλά πελατεία για την αίτηση και για αγωγές με αβέβαιο αποτέλεσμα, για αυτούς που προσφεύγουν, αλλά σίγουρο όφελος για αυτούς που τους προτείνουν.  Το γνωρίζουν δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοι που παραπλανήθηκαν αφού ενήργησαν χωρίς ενημέρωση από τον Σύλλογο μας.



Με την πληρωμή της σύνταξης του Νοεμβρίου 2023 που έγινε την Παρασκευή 27/10/23, νωρίς το απόγευμα δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από μέλη μας ότι υπήρξε μείωση του ποσού που είχαν εισπράξει κατά την διόρθωση της ανταποδοτικής σύνταξης.  Το ίδιο απόγευμα, στείλαμε e-mail στον ΕΦΚΑ, που ζητούσαμε να μάθουμε τον λόγο της περικοπής. Την Δευτέρα  30/10/23 ενημερώσαμε τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου μας.



Ο  ΕΦΚΑ  δυστυχώς δεν απαντούσε και δεν έδινε διευκρινήσεις. Μετά από επιμονή μας, απάντησε στις 10/11/23 ότι στηρίχτηκε σε  έγγραφο του ΥΠΕΚΑ και σε έγγραφο του ΕΦΚΑ, δίνοντάς  μας μόνο τους αριθμούς πρωτοκόλλου. Αναζητήσαμε επίμονα τα έγγραφα αυτά και τελικά ήρθαν στα χέρια μας στις 17/11/23. Έτσι διαπιστώσαμε ότι υπήρξε ηλεκτρονικό ερώτημα από τον ΕΦΚΑ στις 4/7/23 (άγνωστο το ερώτημα, από ποιόν και γιατί έγινε) προς το Υπουργείο και μάλιστα υπήρξε άμεσα απάντηση από αυτό στις 7/7/23. Με έκπληξη  διαπιστώσαμε πόσο γρήγορα ενεργεί άμεσα το Δημόσιο. Ο ΕΦΚΑ καθυστέρησε να βγάλει εσωτερική ενημέρωση, την οποία έβγαλε στις 11/9/23. Επισημαίνουμε ότι ουδέποτε πριν τις 17/11/23 δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Τα διαβιβάσαμε στον νομικό μας σύμβουλο για να δούμε πού στηρίχτηκαν και έκαναν νέα διόρθωση στην ανταποδοτική μας σύνταξη.



Σαν πρώτη κίνηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ., θα σταλεί εξώδικο στους αρμόδιους φορείς όπου θα ζητούμε την νόμιμη και ουσιαστική βάσιμη απάντηση για τις μειώσεις των συντάξεών μας.



Συνάδελφοι,



Συνεχίζουμε υπεύθυνα και αποφασιστικά όπως μέχρι σήμερα, με γνώμονα την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των μελών μας, με υπεύθυνα και προσεκτικά βήματα παρά τα εμπόδια που βάζουν συνεχώς εκείνοι, που μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να βάλουν φρένο στις προσπάθειές μας που έφεραν ως τώρα τα αποτελέσματα που ξέρετε.



Μάθαμε, δύο χρόνια τώρα που ασχολούμαστε με αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έφερε και φέρνει καθόλα νόμιμα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για όλους μας, στηριζόμενοι σε συγκεκριμένες διατάξεις νόμων, πώς να εργαζόμαστε και πώς να αποφεύγουμε τις τρικλοποδιές αυτών που η μόνη τους προσφορά είναι να βάζουν εμπόδια μέχρι καταστροφής, στη γενική θετική προσπάθεια  που καταβάλλουμε για τους συναδέλφους μας συνταξιούχους.



Και πάλι θα νικήσουμε γιατί αντλούμε την δύναμή μας από εσάς.



Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,




Δεν υπάρχουν σχόλια
e-Mail: info@nikost.gr  
Επιστροφή στο περιεχόμενο