Ελληνικό υπερόπλο laser ρίχνει drones σε 4 δευτερόλεπτα

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικό υπερόπλο laser ρίχνει drones σε 4 δευτερόλεπτα

NikosT
Δημοσιεύθηκε από ©NikosT σε blog · Τετάρτη 18 Οκτ 2023
Μπορούν εύκολα να καλύψουν τις ανάγκες άμυνας των νησιών μας
Επιχειρηματίας στη Λάρισα κατασκεύασε υπερόπλο που μπορεί να πλήξει όχι μόνο εναέριους στόχους αλλά και άρματα μάχης.

Ελληνική υπογραφή φέρει το υπερόπλο laser, το οποίο μέσω κατευθυνόμενης ενέργειας έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει ένα drone και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση.

Ο Κωνσταντίνος Σούκος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Soukos Robots με έδρα τη Λάρισα και το μυαλό πίσω από κάθε προϊόν. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του, τα οποία αποτελούν έργο ζωής του.

Σύμφωνα με το onlarissra.gr η εταιρία Soukos Robots έχει παρουσιάσει ήδη από πέρσι ένα σύστημα λέιζερ, το οποίο μπορεί να πλήξει όχι μόνο εναέριους στόχους αλλά και άρματα μάχης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει πίσω του μία πενταετία εξέλιξης και σύμφωνα με τον δημιουργό του έχει ήδη επιχειρησιακές δυνατότητες. Αφορά ένα σύγχρονο ενεργειακό όπλο, της κατηγορίας High Energy Laser Weapon, το οποίο μέσω κατευθυνόμενης ενέργειας μπορεί να «τυφλώσει» ή ακόμα και να καταρρίψει ένα drone και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση. Και όλα αυτά σε πολύ μικρούς χρόνους, κάτω των 4 δευτερολέπτων από την στιγμή που θα εντοπιστούν. Επίσης, μπορεί απλά να οδηγήσει στην καταστροφή των ηλεκτρονικών τους συστημάτων και την απώλεια του ελέγχου από τους χειριστές τους.

Το σύστημα της Soukos Robots μπορεί να βρίσκεται πάνω σε όχημα ή σταθερό στο έδαφος, και διαθέτει κεφαλή ισχύος 300 kW καθώς και υβριδικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού. Υπάρχει και δεύτερη εκδοχή, με laser των 100 kW σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα.

Ο δημιουργός των συγκεκριμένων συστημάτων άμυνας υποστηρίζει ότι η ακτίνα δράσης τους είναι ιδιαίτερα μεγάλη (μπορεί να φθάσει έως και τα 75.000 πόδια) και μπορούν εύκολα να καλύψουν τις ανάγκες άμυνας των νησιών μας.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος είναι πολλά. Έχουν ταχύτητα στην επίτευξη του στόχου, είναι ιδιαίτερα ακριβή, μπορούν να μεταβάλλουν την ισχύ της δέσμης ανάλογα με τον στόχο, έχουν χαμηλό κόστος ανά βολή ενώ είναι εύκολο στο να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία πάνω σε ένα νησί.

Το πρόγραμμα του συστήματος της Soukos Robots προχωρά με ταχείς ρυθμούς, και ήδη έχει δοκιμαστεί και για χρήση εναντίον αρμάτων μάχης με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μάλιστα, αν προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τα σχέδια για μεγαλύτερη ισχύ της τάξης του 1 MW τότε θα αυξηθεί όχι μόνο η διατρητική του ικανότητα αλλά και το βεληνεκές του.

πηγη: pentapostagma.gr


e-Mail: info@nikost.gr  
Επιστροφή στο περιεχόμενο