about_me - NikosT

Μετάβαση στο περιεχόμενο

about_me

About Me
GR
Πιστοποιημένος μηχανικός από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας, με αριθμό πτυχίου 1672 στα Αεροσκάφη Μ.Σ.Α.Υ. / SD3-30 / ATR 42/72 / Dornier 228 /AS- 350/355 / Boeing 717 / DASH 8-100 και κινητήρων Rolls Royce BR715-C1-30 / PT6-45 / PW- 121/124 / Honeywell TPE331-10 turboprop, 579 kW (776 shp) / ALLISON 250C.
Πτυχιούχος στην πολεμική αεροπορία στα F-104 στους κινητήρες General Electric J79
Είναι χειριστής DRONE στην κατηγορία Α1,Α2,Α3

EN
Certified engineer by the Civil Aviation Service of Greece, with degree number 1672 in M.S.A.Y. Aircraft. / SD3-30 / ATR 42/72 / Dornier 228 /AS- 350/355 / Boeing 717 /DASH 8-100 and engines, Rolls Royce BR715-C1-30 / PT6-45 / PW- 121/124 / Honeywell TPE331-10 turboprop, 579 kW (776 shp) / ALLISON 250C.
Authorized Air Force F-104 // General Electric J79
DRONE operator in category A1,A2,A3


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 1960.
Το  επάγγελμα μου ήταν στην Πολεμική Αεροπορία  Engine Mechanic Foreman  και μετέπιπτα στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Authorized engineer,  airplanes/engines and helicopters,  Work Controller Foreman in maintenance.

Το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία το εκδήλωσα σε μικρή ηλικία. Οι επαγγελματικές συνθήκες όμως ήρθανε έτσι που δεν ακολούθησα τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά παρέμεινα ένας εραστής αυτής της τέχνης ( ερασιτέχνης ) και δούλευα σαν δεύτερη εργασία όσο μου δινόταν η ευκαιρία..

Tα πρώτα μου βήματα τα έκανα με μια Lubitel 2. Με αυτό το κουτί είχα βγάλει τις πρώτες μου φωτογραφίες σε ηλικία 14 χρόνων.
Ουσιαστικά όμως ασχολήθηκα με την φωτογραφία συστηματικά από το 1987 έως και το 1998 όπου ασχολήθηκα με την macro φωτογραφία και το εγκατέλειψα αναπάντεχα, λόγο κλοπής του εξοπλισμού μου.

Το 1989 παρακολούθησα ένα σεμινάριο στην ΕΦΕ, αλλά δεν με κάλυψε όσο θα το επιθυμούσα εγώ. Έτσι άρχισα παράλληλα με την δουλειά μου να διαβάζω γύρο από την φωτογραφία, ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γύρο από της κάθε μορφής φωτογράφιση.

Ταυτόχρονα διάβαζα και έμαθα μόνος μου το Photoshop μέσω των βιβλίων. Αργότερα μια φίλη, εξουσιοδοτημένη από την Adobe, με έμαθε πιο περιληπτικά το Photoshop και από τότε έχω μάθει αρκετά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είναι το δεξί μου χέρι πλέον.

Θεωρώ ότι είμαι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος με πολυποίκιλη εμπειρία. Επεδίωξα να περάσω από όσο τον δυνατόν περισσότερους κλάδους της φωτογραφίας, ώστε να καταλάβω τι πραγματικά με προσελκύει να φωτογραφίζω, ώστε να ασχοληθώ πλέον ολοκληρωτικά.

Η αγάπη μου όμως ήταν η περιπέτεια, η φύση και η περιέργεια του άγνωστου μικρού κόσμου, μια και η macro φωτογραφία αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφτεί το γυμνό μάτι του ανθρώπου.

Tο 2010,  δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό Photo –News και παράλληλα την αντίστοιχη στο facebook, ώστε να αρχίσω να ενημερώνω με διάφορες θεματολογίες το ευρύ κοινό της φωτογραφίας, παίρνοντας σαν γνώμονα τον εαυτό μου, όταν έψαχνα δεξιά και αριστερά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, αλλά και να ενημερώνομαι σε ότι νέο κυκλοφορούσε στην αγορά.

Το 2010 επίσης δημιούργησα την φωτογραφική κοινότητα Community of Photography, και με την βοήθεια 10 φίλων την στήνουμε και αρχίζουμε να την λειτουργούμε μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 όπου και σταματήσαμε την σελίδα λόγο οικονομικών δυσχερειών, ώστε να την ανανεώσουμε και να συνεχίσουμε. Δεν το βάλαμε όμως κάτω και δημιούργησα την ομάδα Photo – News στο facebook, μαζεύοντας όλους τους φίλους της προηγούμενης σελίδας, αλλά και καινούργιους.

Το 2011 έλαβα συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας της «Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς».

Το 2012, 15 Απριλιου, δημιουργώ και την σελίδα στο facebook για την Macro και close- up φωτογραφία στην Ελλάδα, μαζεύοντας φωτογράφους, Έλληνες και ξένους που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά και ερασιτέχνες στα πρώτα βήματα πειραματισμού σε αυτόν τον κλάδο. Είχε μεγάλη απήχηση μαζεύοντας σε πολύ μικρό διάστημα από το άνοιγμα της σελίδας, μεγάλο αριθμό φωτογράφων, πρωτίστως νέων ερασιτεχνών, βρίσκοντας μια σελίδα να δεχτεί τα έργα τους όποιας ποιότητας και αν ήταν αυτά, προκειμμένου να ακούσουν και να διαβάσουν σχόλια και γνώμες για να διορθώσουν την καλύτερη φωτογραφική τους ικανότητα. Αυτή η διαφορετικότητα στο να δώσω βήμα σε νέους στον κλάδο φωτογράφους σε αυτά τα 3 χρόνια μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχε σαν αποτέλεσμα, να παρακινήσω νέους φωτογράφους να στραφούν και να γνωρίσουν αυτόν τον κλάδο της φωτογραφίας, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι παρέμεναν, αγωνίστηκαν, έμαθαν και αναδείχτηκαν στο διάστημα αυτό.


Αύγουστος 2013. Ο εκδοτικός οίκος στην Αμερική “NÉVRAUMONT PUBLISHING COMPANY” Εκδίδει το βιβλίο με τίτλο “A Murmur of Bees” έκδοση του Christopher O’Toole και φιλοξενεί φωτογραφία μου. Ο Christopher O’Toole είναι εντομολόγος, συγγραφέας, και έχει εκδώσει μια σειρά και άλλων βιβλίων από το 1985

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Στο τεύχος 229 ΜΑΡΤΙΟΣ το περιοδικό ΦΩΤΟγραφος, φιλοξένησε φωτογραφία μου στην νέα ενότητα «ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ” όπου στην (06) έκτη ενότητα με θέμα “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Macro” μετά από 19 χρονιά όταν τότε πάλι στο τεύχος 37 τον Μάρτιο του 1995 φιλοξενούσε σε άρθρο του με θέμα την Macro φωτογραφία δικές μου φωτογραφίες, έτσι και σήμερα φιλοξένησε φωτογραφία μου από τον υπέροχο κόσμο της χλωρίδας και πανίδας. Τα παιδιά μου όπως λέω εγώ.

Το ίδιο έτος ξεκίνησε επίσημα μια συνεργασία με το περιοδικό "Φωτογράφος".

2014. Το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας από τον Ε.Ο.Ε.

Το 2015 τον Ιούνιο το περιοδικό Φωτογράφος στην μονοθεματική έκδοση του περιοδικού με θέμα την macro φωτογραφία, φιλοξενήθηκε τετρασέλιδο αφιέρωμα στην εργασία μου.

Ταυτόχρονα έχουν φιλοξενηθεί άρθρα μου και φωτογραφίες σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Απρίλιος 2015 στο πρώτο του ηλεκτρονικό βιβλίο ο Ανδρέας Κατσικούδης φιλοξενεί άρθρο μου και φωτογραφίες.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Photophysis» φιλοξένησε άρθρο μου και φωτογραφίες σε έκδοση που αναφερόταν στην macro φωτογραφία.
Νεότερες δραστηριότητες
2017
Το 2017 δημιούργησα το κανάλι στο ΥouΤube με τον τίτλο "Walking in Hellas - Περπατώντας στην Ελλάδα". Θέμα του καναλιού ήταν video από περιπατητικές εκδρομές από την Ελλάδα όταν πήγαινα για φωτογραφίσεις.

Το 2018 αποφάσισα πλέον να αφήσω στην άκρη την Macroφωτογραφία και ο λόγος ηταν γιατί λόγο ηλικίας η όραση με πρόδωσε και ο κλάδος μου χρειάζεται άριστη όραση. Αυτό άρχισε να με κουράζει και να με δυσανασχετεί. Οπότε διάλεξα να παραμερίσω τα "θέλω" και να ακολουθήσω μια άλλη αγάπη και αυτή είναι η κινηματογράφηση – βιντεοσκοπηση.

Έτσι στράφηκε το ενδιαφέρον μου σε έναν νέο τομέα, σε συνδυασμό με την φωτογραφία και ξεκινώντας κάτι καινούργιο, μου ανανέωσε το ενδιαφέρον για κάτι νέο και το διαφορετικό.

Στα πρώτα βήματα η επιτυχία ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου αφού τα video είχαν μεγάλη ανταπόκριση για ένα νέο κανάλι, με αποτέλεσμα να έχουν ζήτηση από δήμους μέχρι σύλλογοι και ομάδες.

Σκέφτηκα σοβαρά το επιχείρημα και προμηθεύτηκα λοιπόν τον κατάλληλο εξοπλισμό, drone και κάμερα και από τον Μάιο 2018 έως και σημερα προχώρησα σε μια σειρά βιντεοσκοπήσεων Βελτιώνοντας σταδιακά και το interface της σελίδας αλλα και των videos.

Η ανταπόκριση ήταν ευχάριστη και με ενθάρρυνε έτσι ώστε να συνεχίσω με καλύτερη ψυχική διάθεση την νέα μου ενασχόληση.

Προβληματισμένος όταν έβλεπα video στο YouTube τι θα ήθελα να δω εγώ για ένα γεωγραφικό μέρος που ήθελα να επισκευτώ, το έκανα πράξη στην σειρά των videos που ανεβάζω.

Έτσι βλέπετε όλη την διαδρομή σε άριστη 4K ποιότητα για το θέμα που ενδιαφέρεται ο θεατής και από αέρα με drone και από το έδαφος με κάμερες και ενσωματώνω πλέον και αφήγηση στα Ελληνικά και με υπότιτλους στα Αγγλικά. Αναλυτικές περιγραφές των διαδρομών και ιστορικά στοιχεία θα βρίσκετε κάτω από το video στα παλαιοτέρα βίντεο και σε σελίδες στην ιστοσελίδα του καναλιού, για το αντίστοιχο θέμα που παρακολουθείτε στα βίντεο από τον τελευταίο μήνα του 2022 και μετα και σε κάθε σελίδα βρίσκετε εκτός από αναλυτικές πληροφορίες και  Φωτογραφικό υλικό, παραθέτουμε τα άρθρα στο διαδίκτυο για το βίντεο μας από τις ιστοσελίδες ειδήσεων/ΜΜΕ και travel websites οι οποίες μας τίμησαν με την ανάρτηση τους με αφιέρωση σε άρθρο τους για το αντίστοιχο βίντεο μας, στις σελίδες τους.

2021
Το 2021 είχα την τιμή να ενταχθώ στους κόλπους της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων) όπου με πρότεινε ο αγαπητός βραβευμένος Φωτοειδησεογράφος και πρόεδρος του σωματείου κύριος Koutroumanos Vassilios


2023
Το 2023 αρχίζει με μια αλλαγή στο κανάλι μας στο YouTube. Αλλάζουμε την ονομασία και πλέον θα λέγεται ©wind-up // Wind-up team". Αλλάξαμε και το logo.

Ο λόγος ήταν γιατί μας έλεγαν ότι είναι πολύ δύσκολο σε μια εκπομπή να προφέρεται με την κατοχυρωμένη ονομασία (Walking in Hellas) και έτσι μας απέφευγαν.

Το ποδαρικό πάντως ήταν πολύ καλό. Πρώτο βίντεο με τίτλο «Η παραλία της Αττικής που κρύβει μια μυστηριώδη και ανεξήγητη μέχρι σήμερα Ιστορία»
(Παραλία Λιμνιώνας Γραμματικό Αττικής και Αφανή Ορύγματα), φέρνει σε 10 ημέρες 10.000 επισκέψεις. Αν σκεφτείτε ότι κατά μέσο όρο τις ίδιες ημέρες δεν ξεπερνάμε τις 120 επισκέψεις, είναι να το χαιρόμαστε.

Αλλάξαμε και εταιρία hosting και δημιουργούμε αυτόνομες ιστοσελίδες του καναλιού και του photo-news.
Έτσι πλέον το κάθε αντικείμενο έχει την δικιά του ιστοσελίδα.
Δημιουργήσαμε συνεργασίες με ιστοσελίδες και μέσα μαζική ενημέρωσης (ΜΜΕ). Βίντεο μας έχουν αναρτήσει πολλές από τις επώνυμες και κύριες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

My Activities
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ
Στο πρώτο του ηλεκτρονικό βιβλίο ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ, (www.akatsikoudis.blogspot.com) συμπεριέλαβε και φιλοξένησε άρθρο μου και φωτογραφίες. ( Απρίλιος 2015 )

Φωτογραφίες και Άρθρα που φιλοξενήθηκαν στο περιοδικό Photophysis

Ακόμα μπορείτε να διαβάσετε από το ηλεκτρονικό περιοδικό Photophysis (e-περιοδικό για την Ελληνική Φύση) άρθρο και φωτογραφίες που φιλοξενήθηκαν σε αφιέρωμα για την macro φωτογραφία.

Εκδοτικός οίκος στην Αμερική φιλοξενεί φωτογραφία μου.

Αύγουστος 2013
Ο εκδοτικός οίκος στην Αμερική NÉVRAUMONT PUBLISHING COMPANY Εκδίδει το βιβλίο με τίτλο “A Murmur of Bees” έκδοση του Christopher O’Toole και φιλοξενεί φωτογραφία μου.

Συμμετοχές σε διαγωνισμούς - Εκθέσεις

Eκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής λέσχης Καστοριάς

Το 2011 έλαβα συμμέτοχη στην έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής λέσχης Καστοριάς με 5 δημιουργίες μου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΕ 2014

Πήρα το τρίτο βραβείο με το θέμα μου «Λίμνη Δόξα. Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου»Άρθρα αλλά και φωτογραφίες που έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στο περιοδικό "Φωτογράφος" από το 1995.
<
 
>
e-Mail: info@nikost.gr  
Επιστροφή στο περιεχόμενο